İsmail Saymaz yazmıştı, Özgür Özel gündeme taşıdı, Zorluoğlu'ndan yanıt geldi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu kendisi hakkında çıkan iddiaların bazılarına yanıt verdi. Zorluoğlu belediyenin bir şirketinde yönetim kurulu üyesi olduğunu ve bunun genel bir uygulama olduğunu söyledi.

İsmail Saymaz yazmıştı, Özgür Özel gündeme taşıdı, Zorluoğlu'ndan yanıt geldi!

Geçtiğimiz günlerde ilk olarak gazeteci İsmail Saymaz'ın gündeme getirdiği Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun kendisini belediyenin şirketine müdür olarak ataması ve buradan maaş aldığı iddiasını  CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel düzenlediği basın toplantısında yeniden gündeme getirdi.

Özel, yerel yöneticilerin birinci derece yakınlarının belediye ve şirketlerinde görevlendirilememesi ve başkanların belediyelerden ikinci bir maaş alamaması için kanun teklifi hazırladıklarını söyledi.  CHP olarak bu konuda tavizsiz olduklarını dile getiren Özel " İki örneği birlikte yaşadık. İddialar var. Doğruysa hemen araştırılıyor, ilgili genel başkan yardımcısı tarafından bu işin sonlandırılması gerektiği söyleniyor. Ama bir gerçek var. CHP leke gösteriyor bu konuda, çünkü oldukça temiz. AKP sağ olsun, kir tutmuyor çünkü kiri göstermeyecek kadar kirli. Bir sayfada CHP'nin bu konuda yanlış yapan bir belediye başkanı var. Savunmadık. Hatadan döndüler. Ama AKP'nin durumu gri bir kağıda kurşun kalemle koyduğum bir leke gibi. Bursa 10, Trabzon 5 şirketten birden ve AKP'den çıkan bir ses yok." ifadelerini kullandı.

ZORLUOĞLU'NDAN YANIT

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki basın toplantısında söylediklerine yanıt veren bir açıklama yayınaldı.

Başkan Zorluoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün TBMM’de yaptığı basın toplantısında; şahsımın Belediyemize ait 5 şirkette yönetim kurulu üyesi olduğumu söylemiştir.  Bu iddia tamamen gerçek dışıdır. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 5 değil, 3 şirketi vardır. Ben bu şirketlerden sadece 1 tanesinde yönetim kurulu üyesiyim. Bu da parti ayrımı olmaksızın ülkemizde genel bir uygulamadır.  Şahsımı karalamaya yönelik bu iddiayla ilgili olarak yasal haklarım saklı kalmak kaydıyla kamuoyuna saygıyla duyurulur."

SAYMAZ NE YAZMIŞTI?

Gazeteci İsmail Saymaz ise Zorluoğlu'nun kendini TRABEL'e müdür olarak atadığını yazarak belge paylaşmıştı. O haber için tıklayınız;

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber