Trabzon Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Trabzon Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü arasında, işsiz vatandaşların istihdam edilebilirliğini artırmak amacıyla 18 kişilik İşgücü Uyum Programı (İUP) düzenlenecek.
BAŞVURULAR 6-10 TEMMUZ TARİHLERİNDE
Programa başvurular 6-10 Temmuz 2026 tarihleri arasında yapılabilecek.
Adaylar başvurularını İŞKUR İl Müdürlüğü, Hizmet Merkezleri ve Hizmet Noktalarından şahsen, e-Devlet üzerinden, İŞKUR e-Şube aracılığıyla veya ALO 170 hattını arayarak gerçekleştirebilecek.
SADECE 7 İLÇEDEN BAŞVURU ALINACAK
Programın uygulanacağı alanlar dikkate alınarak yalnızca Ortahisar, Akçaabat, Vakfıkebir, Şalpazarı, Sürmene, Çaykara ve Maçka ilçelerinde ikamet eden vatandaşların başvuruları kabul edilecek.
Katılımcılar, il genelindeki belirlenen birimlerde temizlik, bakım ve onarım işlerinde görev alacak.
KURA 14 TEMMUZ'DA ÇEKİLECEK
Programa katılacak 18 kişi, noter kurası yöntemiyle belirlenecek.
Kura çekilişi 14 Temmuz 2026 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü Trabzon Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek.
GÜNLÜK 1.375 TL ÖDEME YAPILACAK
Program, 20 Temmuz 2026 - 15 Mayıs 2027 tarihleri arasında uygulanacak.
İlk dört haftada haftada 5 gün, sonraki süreçte ise haftada 3 gün çalışma yapılacak. Katılımcılara çalıştıkları her gün için günlük net 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
Ayrıca katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri de İŞKUR tarafından karşılanacak.
BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI
Programa başvuracak adaylarda şu şartlar aranacak:
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- İŞKUR'a kayıtlı olmak,
- 18 yaşını tamamlamış olmak,
- Yaşlılık veya malullük aylığı almamak,
- Program başlangıcından önceki bir yıl içinde yüklenici kurumda çalışmamış olmak,
- Başvuru tarihinden önceki son bir ay içinde sigortalı olarak çalışmamış olmak,
- Hane gelirinin iki asgari ücreti (56 bin 151 TL) aşmaması.