İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile talimat! Meydanlarda dev ekranda milli maç yayını iptal

İçişleri Bakanlığı, YKS kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda 81 ilin valiliğine talimat gönderdi. Kararın ardından meydanlarda dev ekranlarla yapılması planlanan Türkiye-Paraguay maçı yayınları iptal edilmeye başlandı.
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile talimat! Meydanlarda dev ekranda milli maç yayını iptal

2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedeniyle ülke genelinde çeşitli tedbirler alınırken, İçişleri Bakanlığı da sınav sürecinin huzur ve güven içinde geçmesi amacıyla yeni bir uygulamayı devreye soktu. Bu kapsamda, meydanlarda dev ekranlarla gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye-Paraguay karşılaşmasının toplu yayın programları iptal ediliyor.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin 81 ilin valisine gönderdiği talimat doğrultusunda, yarın sabah saat 06.00’da yapılması planlanan yayın organizasyonlarının gerçekleştirilmemesi istendi.

YKS 20-21 Haziran'da Yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı, 20-21 Haziran tarihlerinde üç oturum halinde gerçekleştirilecek.

Sınavın ilk oturumu cumartesi günü, diğer oturumları ise pazar günü sabah ve öğleden sonra yapılacak. Türkiye genelinde milyonlarca aday üniversite hayaline bir adım daha yaklaşmak için sınava girecek.

Bakan Çiftçi Alınan Tedbirleri Açıkladı

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, YKS sürecine ilişkin alınan güvenlik ve koordinasyon tedbirlerini sosyal medya hesabından duyurdu.

Çiftçi, sınavların sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla ülke genelinde 11 bin 883 okulda toplam 44 bin 886 personel ile 6 bin 907 ekibin görev yapacağını açıkladı.

2,4 Milyon Aday Sınava Katılacak

Bakan Çiftçi, 20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak YKS’ye 2 milyon 425 bin 560 adayın katılacağını hatırlattı.

Adayların sınavlara huzur ve güven içerisinde girebilmesi için İçişleri Bakanlığı'nın tüm birimleriyle hazırlıklarını tamamladığını belirten Çiftçi, gerekli tedbirlerin eksiksiz şekilde alındığını kaydetti.

Kaynak:Haber global

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.