Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanlığı, 2026 Ağustos döneminde birinci dereceye yükselme incelemesine girecek hâkim ve savcıların listesini yayımladı. 26 Eylül 2026 tarihli ve 33382 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan kararda Trabzon’da görev yapan 2 Cumhuriyet savcısı da yer aldı.
TRABZON’DAN 2 İSİM LİSTEDE
HSK kararının B Savcı Sınıfı bölümünde Trabzon Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Salih Öter ile Hacı Eyüp Gültek’in isimleri yer aldı.
Kararda, 31 Ağustos 2026 tarihi itibarıyla birinci sınıfa ayrılma incelemesine tabi tutulacak adli yargı hâkimleri, Cumhuriyet başsavcıları ve savcılar ile idari yargı hâkimlerinin isimlerinin listelendiği belirtildi.
2026 AĞUSTOS DÖNEMİ İÇİN LİSTE HAZIRLANDI
Resmî Gazete’de yayımlanan kararda, 2026 Ağustos döneminde birinci dereceye yükselme incelemesine girecek isimlerin listeye dahil edildiği ifade edildi.
Trabzon’dan Salih Öter ve Hacı Eyüp Gültek’in de yer aldığı liste, HSK’nın ilgili inceleme sürecine ilişkin isimleri kamuoyuna duyurdu.
LİSTEDE İSMİ OLMAYANLAR İÇİN 30 GÜN SÜRE
Kararda ayrıca, birinci dereceye yükseldikleri ve gerekli süreyi tamamladıkları hâlde listede isimleri bulunmayanların başvuru hakkına ilişkin de bilgi verildi.
Buna göre, listede adı bulunmayan ve şartları taşıdığını değerlendiren kişiler, kararın yayımlandığı tarihten itibaren 30 gün içinde Hâkimler ve Savcılar Kuruluna yazılı olarak başvurarak durumlarının incelenmesini isteyebilecek.