Gümrükçüoğlu 2009'da verdiği sözü unutmadı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye başkanı olmadan önceki dönemde Trabzonlulara verdiği vaadi unutmadı.

Gümrükçüoğlu 2009'da verdiği sözü unutmadı

Haber61 / Haber Merkezi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2009 yerel seçimlerinde vaat ettiği Trabzon'a Disneyland yapma projesini 2017 yılında da yapmayı hedeflediği projeler arasında gösterdi.


Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 3. yıl değerlendirme toplantısıyla Büyükşehir Belediye başkanlığı görevindeki 3 yıl boyunca yaptığı çalışmaları kamuoyuna anlattı. Gümrükçüoğlu, Trabzon'un başta imar ve trafik sorunlarının çözümü olmak üzere altyapı, doğalgaz dönüşümü, spor tesisleri, eğitim çalışmaları ve dini tesislerin hayata geçirilmesi gibi pek çok projenin son durumunu kamuoyuyla paylaştı.

Başkan Gümrükçüoğlu'nun açıklamalarında en çok dikkat çeken kısım, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nun 'Trabzon'da turizmin kalıcı olması için eğlence mekanlarının artırılması' çağrısına verdiği yanıt oldu. Gümrükçüoğlu, Trabzon ve Karadeniz'in yaylalarıyla, yeşiliyle doğa turizmi açısından bir cennet olduğunu ifade ettiği açıklamalarında, Hacısalihoğlu'nun talebine 'Eğlence mekanlarının çeşitlendirilmesi konusunda hak veriyorum. Bizim Disneyland yapma projemiz var. Bu da turizm anlamında o hedefi gözetiyor' cevabını verdi. 

BAŞKAN İLK SEÇİM VAADİNİ UNUTMADI

Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'da turizmin artması ve kalıcı olması amacıyla eğlence mekanı olarak düşündüğü Disneyland projesini ilk kez Trabzon Belediyesi'ne aday olduğu dönemde açıklamıştı. 29 Mart 2009 yılı yerel seçimlerinde göreve gelen Gümrükçüoğlu, ilk seçim döneminde Trabzon'a bu önemli projeyi vaat etmişti. Zaman içerisinde, 12 Kasım 2012 tarihinde AK Parti hükümeti tarafından düzenlenen Büyükşehir Belediye Yasası'yla beraber, Trabzon Belediyesi 'Büyükşehir' kimliği kazandı. Yine aynı şekilde Gümrükçüoğlu, Disneyland projesini 2013 yılı seçimlerinde de hayata geçirmek istediği projeler arasında göstermişti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, başkanlık koltuğuna henüz oturmadığı dönemde verdiği sözü unutmadığı ve Disneyland'ı Trabzon'a kazandırmak istediğini aradan geçen 8 yıla rağmen dile getiriyor. 

Başkan Gümrükçüoğlu'nun başkan olmadan önceki Disneyland sözü verdiği haberi okumak için tıklayın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber