Ferrero Fındık örnek bahçede fındık hasadı sezonunu açtı

Trabzon’da örnek bahçede yeni sezon fındık hasadı kutlandı

Ferrero Fındık örnek bahçede fındık hasadı sezonunu açtı

Trabzon’da bulunan örnek bahçede fındık hasadı sezonu açıkldı.

Trabzpon’un Arsin ilçesinde bulunan örnek fındık bahçesinde, Ferrero Fındık tarafından hasadı başlangıcının kutlanması amacıyla tören düzenlendi.

Ferro Genel Müdürü Bamsı Akın’ın konuşma yaptığı ve daha sonra temsili fındık toplamanın gerçekleştiği etkiliğe basın mensupları ve üreticiler katıldı.

Ayrıca Ferrero Findik, fındık sektörüne ilişkin taahhütlerini ortaya koyduğu Ferrero Findik Bildirgesi'ni tanıttı. Ferrero Findik Genel Müdürü Bamsı Akın, "Ferrero Fındık Bildirgesi ile "herkes için değer yaratan bir fındık sektörü" amacımızı destekliyoruz. Vizyonumuz; fındık üreticilerinin gelişimine katkı sağlayan, işçi ve çocuk haklarına saygılı, onarıcı tarım uygulamaları ile desteklenen çevreci ve şeffaf bir fındık sektörü için çalışmak” dedi.

Ferrero Findik, yeni sezonun fındık hasadını kutlamak ve Ferrero Fındık Bildirgesi'ni tanıtmak amacıyla 29 Temmuz 2021 tarihinde bir basın buluşması gerçekleştirdi. Trabzon Arsin'deki örnek bahçede yapılan etkinlikte Ferrero Findik Genel Müdürü Bamsı Akın, "Kendimizi Türk findik sektörünün uzun dönemli, stratejik bir ortağı olarak görüyor ve önemli bir işveren olarak sektörde değer yaratmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Değer zincirini uzun vadeli bir bakış açısıyla oluşturduklarını ve sürekli geliştirdiklerine dikkat çeken Bamsı Akın, sözlerine şöyle devam etti: "Hedefimiz, fındık üreticilerinin ve ilgili toplulukların kalkınması, işçi ve çocuk haklarının korunması ve onarıcı tarım uygulamaları yoluyla çevresel değerlerin geliştirilmesi. Ferrero Değerli Tarım Programı ile kurduğumuz ortaklık ve işbirlikleriyle sürdürülebilir bir değer zinciri oluşturmak için aktif olarak çalışmaya başlamıştık. Ferrero Findik Bildirgesi ile de herkes için değer yaratan fındık sektörü amacımızı destekliyoruz."

Ferrero Findik Bildirgesi, üç ana yapı taşından oluşuyor:

-Insan hakları ve sosyal uygulamalar

-Çevrenin korunması ve sürdürülebilirlik

-Tedarikçi şeffaflığı

Ferrero Fındık Bildirgesi'nin ilk yapı taşı olan "Insan Hakları ve Sosyal Uygulamalar" başlığında özellikle çocukların mutlu büyümesi ve korunması ile fındık üreticisi toplulukların dayanıklılığının artırılması vurgulanıyor. Ferrero için "çocukların korunması"; her çocuğun korunması gerektiği inancıyla, eğitim hakkı ve güvenli bir çevre ile mutlu bir şekilde büyüme imkanı yaratarak, çok paydaşlı bir yaklaşımla çocuk işçiliğini önlemeye ve ortadan kaldırmaya kararlı olmak anlamına geliyor.

Ferrero bu konuda uzman, aynı zamanda Birleşmiş Milletler kuruluşu olan Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Earthworm Vakfı (EF) ile işbirliği yapıyor.

Sürdürülebilirlik programi Ferrero Değerli Tarım Programı aracılığıyla bu kuruluşların çalışmalarını desteklerken ve fındık üreticisi topluluklar ile birlikte faaliyetler geliştiriyor.

Ferrero Findik Bildirgesi'nin ikinci ayağını ise "Çevre Koruma ve Sürdürülebilirlik” oluşturuyor. Bu kapsamda Ferrero'nun taahhüdü, onarıcı tarımın faydalarını gostermeye çalışmak. Teşvik etmeye çalıştığı onarıcı tarım ilkeleri arasında toprak sagligini geliştirmeye odaklanmak, girdileri yönetmek için agro-ekolojik yollar bulmak ve biyoçeşitliliği artırmak yer alıyor.

Ferrero Findik Bildirgesi'nin son ayağını ise "Tedarikçi Şeffaflığı" oluşturuyor. Bu kapsamda Ferrero, fındıkların Türkiye'deki fındık bahçelerinden fabrikasına kadar olan süreçte tam izlenebilirliğini taahhüt ediyor. İzlenebilirliği geliştirmek ve tüm paydaşlardan daha fazla şeffaflık elde etmek için tedarikçileriyle beraber çalışmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber