Excimer Lazer tedavisi nedir ve gözlükten nasıl kurtuluruz? Doç. Dr. Kemal Türkyılmaz yanıtladı

Trabzon İmperial Hastanesi, Göz Hastalıkları doçenti Dr. Kemal Türkyılmaz gözlükten kurtulmanın yolları ve uygulanan tedaviler hakkında merak edilenleri yanıtladı.

Trabzon İmperial Hastanesi, Göz Hastalıkları doçenti Dr. Kemal Türkyılmaz Haber61’in sorularını yanıtlayarak Excimer Lazer tedavisiyle gözlükten kurtulmanın yollarından bahsetti.

Daha önce Rize’de görev yapan ve halen İstanbul’da görev yaptığından bahseden Türkyılmaz, birçok insanın hayatını olumsuz etkileyen gözlük kullanımı ve tedavi yöntemlerine değindi. Doç. Dr. Kemal Türkyılmaz, hastaların Excimer Lazer yöntemiyle 24 saat içinde 24 yıl kullandığı gözlüklerinden kurtulduklarını söyledi.

Excimer Lazer tedavisini anlatmaya devam eden Türkyılmaz, “Gözlük kullanımı bazen insanlara engel oluşturuyor. Özellikle aktif yaşam seviyesinde olanlar için. Gözlük artık hayatı kısıtlamakta. Dolayısıyla buna nasıl çareler buluruz araştırması yapılırken bu yöntemler ortaya çıktı. Excimerr Lazer daha çok gençlerde, 40 yaş altında görme problemi olanlar için aşağı yukarı 20 yıldır uygulanan bir yöntem. Dünyada en çok yapılan cerrahilerden biri. Çok kolay ve çok basit bir cerrahi. Hasta neredeyse 24 saat içinde 24 yıl kullandığı gözlüklerinden kurtulabiliyor. Hasta mesela sporcu diyelim, sporunu bir alete bağlı kalmadan yapabilir. Mesela gözleri güzel olanlar var, onlar da gözlerinin ön planda olmasını istiyor. Günümüz hatta birazda gözlerin ön planda olduğu bir dönem. İnsanlar artık gözlerinin net olarak görmesini istiyor. Dolayısıyla bu 20 yılı aşkın süredir kullanılan yöntem bölgemizde de uzun dönemden beri kullanılıyor.

Her hastaya ve her göze bu işlem yapılmaz. Özellikle bizim şartımız 18 yaşının üzerinde olması lazım. Son 1 yıl içinde de gözlük numarasında herhangi bir değişim olmaması lazım. Üçüncü ve en önemli şartımız ise gözün kornea tabakasının bu işleme uygun olması lazım. Gözü bir saate benzetirsek, kornea tabakası saatin camıdır, yani dış tabakadır. Lazer işlemi de bu dış tabakaya yapılır. Gözün içi ile bir alakası yoktur aslında. Saatin camına bir işlem yapılacak ya da orada bir kesi yapılacak diyelim, burası ne kadar ince olursa, işlem sonrasında o camın o kadar işlev görme ihtimali azalır. Korneada da böyledir. Çok ince kornealara ya da çok düzensiz kornealara biz bu işlemi yapmıyoruz. Ama bunu bizim doktor olarak bile dışarıdan bakarak anlamamız çok zor. Sofistike cihazlar yardımıyla biz o korneayı tarıyoruz, tarama sonucunda lazere uygunsa işlemi yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler