Efsane müdür Trabzon’da

15 Temmuz Gazisi Cumhurbaşkanı başdanışmanı Turgut Aslan ile Trabzon’da bir araya gelen yazarımız Ahmet Külekçi duygularını şu şekilde paylaştı.

Efsane müdür Trabzon’da

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığında darbeciler tarafından başından vurularak ağır yaralanan Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlarımızdan halen Cumhurbaşkanı başdanışmanı olarak görev yapan Turgut Aslan ile Trabzon’da karşılaşmanın onurunu ve mutluğunu yaşadım.

Efsane müdür Trabzon’da

GERÇEK BİR VATAN EVLADI

Trabzon İl Emniyet Müdürümüz Metin Alper’in eşliği ile ailesi ile birlikte Trabzon’u gezen  Turgut Aslan müdürümüz ile her zaman gurur ve onur duyacağımız devlet adamdır. O bizim her zaman bizim kahramanımız o bizim için gerçek bir vatan evladıdır .Kendisine nasılsınız diye sorduğumda  gözlerindeki yaşama sevinci ve umuda ortak oldum. Onca acı ve onca sıkıntılara rağmen karşımda başı dik bir vatanseverin durması beni inanılmaz duygulandırdı.

Efsane müdür Trabzon’da

MÜCADELEYE DEVAM

Türk milletinin 15 Temmuz akşamı tüm dünyaya gücünü gösterdiğini bu mücadelenin çok anlamlı ve kıymetli olduğunu dile getiren Turgut Aslan gözlerimin içine bakarak “Ahmet kardeşim bu millet bayrağına vatanına demokrasine sahip çıktı .O gün yaşananları unutmayalım unutturmayalım. Yeni nesil şanlı tarihine ecdatlarına sahip çıkmalı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizim bugün yaşama nedenimiz ayakta kalma sebebimizdir” dedi.

Efsane müdür Trabzon’da

ÖLDÜ DİYE BIRAKMIŞLARDI

Dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanı  evli ve 2 çocuk babası Turgut Aslan, FETÖ’nün hedefe koyduğu kişilerin başındaydı. Darbe girişiminden önce FETÖ’ye ilişkin kapsamlı bir rapor hazırladı. Bu rapor mahkemelerde delil olarak kullanılmaya başlandı. Örgütün yayın organlarında ardı ardına kendisine ilişkin gerçekleri yansıtmayan haberler yayımlanmadı, hakkında 250’den fazla dava açıldı. 15 Temmuz’da Jandarma Genel Komutanlığı’nda darbecilerin rehin aldığı Aslan, başından ağır yaralanmıştı. 

Efsane müdür Trabzon’da

103 GÜN SONRA KOMADAN ÇIKMIŞTI

Öldü diye bırakılan Aslan’ın korumasıysa başından vurularak şehit edildi. Geçirdiği operasyonlarla hayata tutunan Aslan, 103 gün sonra komadan çıktı, beş ay sonra tam olarak gözlerini açabildi. Aslan, daha sonra yaptığı açıklamasında “15 Temmuz için FETÖ’nün ihanetine kanıt aranıyorsa kanıt benim” ifadelerini kullanmıştı. Aslan’a 15 Temmuz’da milli irade ve demokrasiyi savunmak için gösterdiği kahramanca mücadeleden ötürü Devlet Övünç Madalyası verildi.

TURGUT ASLAN KİMDİR?

Gazi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Aslan, 1962 yılında Çorum’un Ortaköy ilçesinde doğdu. 1981 yılında Polis Kolejinden, 1985 yılında Polis Akademisinden dereceyle mezun olan Aslan, komiser yardımcısı olarak başladığı görevine sırasıyla, Bursa, Bingöl, Marsilya/Fransa Başkonsolosluğu, Ankara, Yozgat ve Tunceli illeri ile Emniyet Genel Müdürlüğünün değişik birimlerinde devam etti.Meslek hayatı süresince çeşitli başarı belgeleriyle ödüllendirilen Aslan, 2014 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanı olarak atandı.Görevi süresince terör örgütleriyle mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca ve kahramanca mücadele eden Aslan, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine kadar bu görevini başarıyla yürüttü.15 Temmuz’da hain darbeciler tarafından Jandarma Genel Komutanlığında rehin alınan Aslan, başından vurularak ağır yaralanmış ve geçirdiği operasyonlarla hayata tutunarak ”gazi’ unvanı almıştı .Evli ve iki çocuk babası olan Aslan’a 15 Temmuz’da milli irade ve demokrasiyi savunmak için gösterdiği kahramanca mücadeleden ötürü Devlet Övünç Madalyası verilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber