Down Sendromlulardan Vali Yavuz'a ziyaret

Down Sendomlu Çocuklar ve Trabzon Down Sendromu Derneği Yöneticileri Trabzon Valisi Yavuz'u ziyaret etti.

Down Sendromlulardan Vali Yavuz'a ziyaret

21 Mart Dünya Down Sendromu  Farkındalık Günü nedeniyle Trabzon Down Sendromu Derneği yöneticileriyle beraberindeki çocuklar ve aileleri, Trabzon Valisi Yücel Yavuz'u ziyaret etti. 

 
Down Sendrom hakkında toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla "Tıpkı Sizin  Gibiyiz +1 Farkla " tişörtlerini giyen çocukları  ve beraberindekileri Valilik makamında ağırlayan Vali Yücel Yavuz "Devletimiz her zaman sizlerin ve çocuklarımızın yanındadır. Onların bizden  sadece bir kromozom fazlasıyla Farklı olduklarını biliyoruz. Çeşitli etkinliklerle onların sosyalleşmesine yöneklik her türlü program ve projelere destekçi olup her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız. Çocuklarımız down sendromu hakkında toplumda  farkındalık oluşturdukları için teşekkür ediyorum" dedi.
 
Vali Yücel Yavuz'a dernek çalışmaları hakında bilgi veren Down Sendromu Dernek Başkanı Ensar Öztürk ise "Trabzon'da ailelerin bilinçlendirilmesine yönelik çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Çocuklarımızın topluma uyum ve sosyalleşme becerilerinin kazandırılması ve istihdam edilmesinde   Ballim Café etkin rol oynamaktadır. Bu tür mekanların çoğalmasını Down Sendrom Derneği olarak istiyoruz" dedi.











 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber