Doğu Karadeniz’in kadınlara özel ilk projesi Trabzon’da yapılacak

Doğu Karadeniz bölgesinde ilk olan ve sadece kadınlara yönelik hizmet vermesi planlanan Kadın Yaşam ve İstihdam Projesinin imza töreni, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirildi.

Doğu Karadeniz’in kadınlara özel ilk projesi Trabzon’da yapılacak

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Cengiz İnşaat arasında Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi için imzalar atıldı. 

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Beşirli Mahallesi’nde yapılacak olan Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi için bugün Büyükşehir Belediyesi’nde imza protokolü düzenlendi. İmza törenine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Cengiz İnşaat adına Kazım Cengiz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur ve ilgili daire amirleri katıldı. 

Doğu Karadeniz’in kadınlara özel ilk projesi Trabzon’da yapılacak

İmza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Bugün yine güzel bir vesile ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Seçim öncesi kitapçığımızda da yer alan ve özellikle kadınlarımıza verdiğimiz bir sözün bugün gereğini yerine getirmenin ilk adımını atmanın heyecanını yaşıyoruz. Projemizin ismi Kadın yaşam ve İstihdam Merkezi. Hakikaten çok heyecan verici bir proje. Özellikle belirtmem gerekir ki Karadeniz Bölgesinde ilk olma özelliği taşıyor. Çok özel bir proje, çünkü sadece kadınlara özgü bir merkez oluşturuyoruz. Burada kullanıcısından çalışanına kadar, herkes kadın olacak. Ve Burada verilen hizmetler sadece kadınlarımıza has olacak” dedi. 

Doğu Karadeniz’in kadınlara özel ilk projesi Trabzon’da yapılacak

HEM VAKİT GEÇİRECEKLER HEM DE ÜRETECEKLER
Projenin içerisinden de bahseden Başkan Zorluoğlu, “Bu projenin içerisinde öncelikle bir sosyal alan var. Burada en flaş fasibite yarı olimpik yüzme havuzu. Sadece kadınlarımıza has. Onlara özel, onların kullanabileceği yüzme havuzu. Yine hanımefendilere özel fitnıs salonları, çok amaçlı salonlar, kafeterya, çocuk oyun alanları gibi kadınlara ve onların çocuklarına hizmet edecek sosyal yaşam alanları olacak. Ama bu proje sadece sosyal yaşam alanlarından ibaret değildir. Aynı zamanda bu projede istihdam bölümü de var. Yani projenin bir bölümü sosyal yaşam alanlarından ibaret, diğer bölümde ise atölye ve çok amaçlı salonlardan oluşacak büyük bir kompleks. Bu atölyelerde de özellikle kadınların kurmuş olduğu kooperatiflere orada üretim yapma imkanı vereceğiz. Orada kadınlarımız üretecekler ve orada üretilen çok çeşit materyali biz Büyükşehir Belediyesi olarak, çok çeşitli yerlerde, bize ait alanlarda bu ürünleri vatandaşa satacağız. Yani bu merkez sadece bir sosyal yaşam alanı değil aynı zamanda kadınlarımızın çalışıp, evlerine ve geçimlerine katkı yapabilecekleri çok önemli bir yer olacak. Ben bu projenin bu yatırımın şehrimize şehrimizin kadınlarına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Doğu Karadeniz’in kadınlara özel ilk projesi Trabzon’da yapılacak

ÖZAK VE CENGİZE TEŞEKKÜR ETTİ
Projenin finansmanı ile ilgili konuşan Başkan Zorluoğlu, “Bu projemizi diğerlerinden ayıran bir başka özelliği var. Buda finansman modelidir. Biliyorsunuz biz projelerimizde çok farklı finansman yöntemleri kullanıyoruz. Bazı projelerimizi yap, işlet, devret modeliyle yapıyoruz. Bazı projelerimizi doğrudan bütçelerimizle yapıyoruz. Bazı projelerimizde borçlanma yoluna gidiyoruz. Bazı projelerimizde o projenin kendini finanse etmesi şeklinde ki yöntem yani içindeki ticari üniteleriyle kendi finansmanını sağlayan projeler olarak bunları dizayn ediyoruz. Ama bugün ki projemiz bunların hiç biri değil. Bu gün ki projemizin finansmanı hayırsever bir iş adamımız. Bunu diğerlerinden ayıran ve özel kılan da bu. Yanımda çok değerli iş adamı kardeşimiz var. Sayın Kazım Cengiz. Bu projemizi Cengiz İnşaat Sanayi ve AŞ şirketi finanse ediyor. Ve bu projemizin tabi öncesinde benimde Sayın Mehmet Cengiz ile İstanbul’da bir görüşmem olmuştu, saolsun oda bir Trabzon sevdalısı bir adamı büyüğümüz ve Trabzon’da böyle özel hatırada kalan gerçekten çok önemli hizmet verecek bir hayırsever olarak, bir yatırım yapma arzusunu bize iletti. Biz bu projeyi kendilerine önerdik. İstanbul’da da birebir bu projeyi kendisi ile de tartıştık. Daha sonra saolsun, prensip olarak biz bunu Trabzon’da yapalım dedikten sonra, bu gün protokolünü imzalıyoruz. Ben Sayın Mehmet Cengiz’e, Cengiz Holding’e ve İnşaata, Eski Bakanımız Faruk Nafiz Özak’a ve bugün bizimle birlikte olan sayın Kazım Cengiz’e şehrim adına ve belediyem adına çok teşekkür ediyorum. Bu zor zamanlarda belediyelerin kaynak bulmakta zorlandığı bu zamanda bu kadar büyük bir yatırımı bu şekilde finanse etmeniz, Trabzon adına gerçekten müteşekkir olduğumuz bir durumdur.  Ben tekrar bu önemli projenin, önemli yatırımın, şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Tabi finansörü, daha doğrusu bu işi yapacak olan hayırsever Cengiz İnşaat olunca bunun süresi ile ilgili benim bir şey söylememe zaten gerek yoktur. Onlar şuana kadar yaptıkları yüzlerce eserde bu işi ne kadar kaliteli ve süratli yapabildiklerini hep gösterdiler” şeklinde konuştu. 

Doğu Karadeniz’in kadınlara özel ilk projesi Trabzon’da yapılacak

TRABZON HAYATIMIZDA ÖNEMLİ YER TEŞKİL EDİYOR
Cengiz İnşaat adına konuşan Kazım Cengiz ise, “Trabzon bizim hayatımızda çok önemli bir yer teşkil etmiştir. Doğrusu Trabzon’a böyle bir eser kazandırmak adına ailem ve şahsım olarak çok mutluyuz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Özellikle kadınlarımıza yönelik böyle güzel bir iş yapmak hem ailemi hem de beni mutlu edecektir. Sayın Başkanımızın da dediği gibi zamanla ilgili sorun yok. Herhalde önümüzde ki yıl bu zamanlarda bitirmiş oluruz. Şimdiden Trabzon’umuza hayırlı uğurlu olsun. Projede çok güzel bir proje. Hazırlayanlara da teşekkür ediyorum” dedi.

Doğu Karadeniz’in kadınlara özel ilk projesi Trabzon’da yapılacak

Doğu Karadeniz’in kadınlara özel ilk projesi Trabzon’da yapılacak

Doğu Karadeniz’in kadınlara özel ilk projesi Trabzon’da yapılacak

Doğu Karadeniz’in kadınlara özel ilk projesi Trabzon’da yapılacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler