| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 07 Nisan 2026 11:28

Doğu Karadeniz turizmi için kritik uyarı: “İyimserlik de karamsarlık da erken”

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Mehmet Ali Tuna, bölge turizmine ilişkin değerlendirmesinde sadece verilerle değil sahadaki gerçek durumla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Mehmet Ali Tuna, Ortadoğu’daki gelişmelerin bölge turizmine etkilerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Tuna, turizmde sağlıklı analiz için yalnızca rakamlara değil sahadaki karşılığa bakılması gerektiğini ifade etti.

“RAKAMLARI DEĞİL SAHAYI KONUŞALIM”

“Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerin bölge turizmine etkilerine ilişkin kesin konuşmak için henüz erkendir. Bu süreçte yalnızca rakamlara bakarak iyimser bir tablo çizmek de, gereksiz karamsarlık üretmek de doğru değildir. Asıl bakılması gereken, açıklanan hareketliliğin sahada ne ölçüde karşılık bulduğudur.

 

Turizmde önemli olan sadece kente kaç kişinin geldiği değil, bu hareketin kayıtlı işletmelere, acentalara, otellere ve bölge ekonomisine ne kadar yansıdığıdır. Eğer sahada bu etki yeterince hissedilmiyorsa, o zaman rakamların yanında kayıt dışılık gerçeğini de konuşmak gerekir.

 

Bölge turizmi bu süreci yönetebilecek tecrübeye sahiptir. Ancak sektörün bugün en temel beklentisi, olası risk dönemlerinde finansal dayanıklılığı artıracak destekler ve yerelde hızlı şekilde devreye alınacak somut tedbirlerdir. Gerçekçi, dengeli ve sahaya dayalı bir yaklaşım, bu dönemin en doğru yol haritası olacaktır.”

dogu-karadeniz-turizmi-icin-kritik-uyari-iyimserlik-de-karamsarlik-da-erken

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!