Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği eğitim çalışmalarını sürdürüyor

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği, farklı alanlardaki eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği eğitim çalışmalarını sürdürüyor

Bu kapsamda ‘Diksiyon ve Güzel Konuşma, Özgüveni Artırmanın ve Etkileyici Konuşmanın Kuralları’, ‘Kamu Alanında Ast-Üst İlişkileri’ ve “Proje Yazma ve Hazırlama” konulu eğitim çalışmaları gerçekleştirildi. 

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun liyakata verdiği önem doğrultusunda personele yönelik eğitim programları düzenleniyor. Bu kapsamda Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği iş birliğinde talep edilen eğitim konularında gerek Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi gerekse Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda ‘Diksiyon ve Güzel Konuşma, Özgüveni Artırmanın ve Etkileyici Konuşmanın Kuralları’, ‘Kamu Alanında Ast-Üst İlişkileri’ ve “Halkla İlişkiler ve İletişim” ve iki gün süreli “Proje Yazma ve Hazırlama” konulu verilen eğitimlere personel de yoğun ilgi gösterdi.


 
ETKİLİ İLETİŞİMİN PÜF NOKTALARI ANLATILDI

‘Diksiyon ve Güzel Konuşma, Özgüveni Artırmanın ve Etkileyici Konuşmanın Kuralları’ konulu eğitimde Radyo ve Televizyon Programcısı, Diksiyon ve Hitabet Öğretmeni ve Kişisel Gelişim Uzmanı Can Çağatay Yetik, katılımcılara güzel, etkili ve seri konuşmanın püf noktalarından bahsetti. Etkili iletişimin püf noktaları, diksiyonun önemi ile doğru ve güzel konuşmak için yapılması gerekenleri detaylıca anlatan Yetik, daha sonra personelin sorularını cevaplandırdı.


 
KAMU ALANINDA AST-ÜST İLİŞKİLERİ VE HALKLA İLİŞKİLER VE İLETİŞİM EĞİTİMİ İLGİ GÖRDÜ

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Bozdoğan, Büyükşehir Belediyesi personeline ve bölge belediye personellerine ‘Kamu Alanında Ast-Üst İlişkileri’ ile “Halkla İlişkiler ve İletişim” konulu eğitim verdi. Prof. Dr. Bozdoğan, katılımcılara Kamu Alanında Ast-Üst ilişkilerinde temel esaslar, hitap, takdim, telefonda iletişim, selam vermenin ifadeleri, genel tavır ve davranışlar’ konuları anlatıldı.  

İLETİŞİM HAYATIMIZIN HER KÖŞESİNDE
Öte yandan Prof. Dr. Bozdoğan, Halkla İlişkiler ve İletişim eğitiminde Halkla ilişkilerin tanımı, tarihi gelişimi, önemi, temel nitelikleri, uygulama süreci, iletişim araçları, kamu yönetiminde halkla ilişkiler ve uygulama örnekleri ile halkla ilişkiler ve iletişim kazalarını giderecek bilgilerle farkındalığınıza katkıda bulunma yolları, kurumsal sosyal sorumluluk konularında katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi.

BELEDİYELER PROJE YAZMAYA HAZIR
Proje Yazma ve Hazırlama konulu eğitim semineri 2 gün süreli olarak Trabzon’da yapıldı. Türkiye Belediyeler Birliği Proje ve Finans Müdürü Cemal Baş ve proje uzmana Dilara Koyuncu tarafından, “Avrupa Birliği uyum süreci çerçevesinde ve gelişen Dünya koşullarında katılımcıların bu süreçler hakkında bilgi sahibi olmaları, küresel imkânlar ve Kalkınma Ajanslarına yönelik finans ve proje imkânları hakkında bilgilenmelerini sağlamak, proje hazırlama, uygulama, izleme ve değerlendirme faaliyetlerinin kalitesini arttırmak” konularında projecilere hem uygulamalı hem de teorili olarak ayrıntılı bilgi verildi. 
Program sonunda katılımcılara katılım belgeleri verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler