Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Trabzon’da iki bölge listeden çıkartıldı

Trabzon'un Araklı ilçesine çifte şok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Trabzon’da iki bölge listeden çıkartıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararname sonucunda Trabzon’da iki bölge turizm listesinden çıkartıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve resmi gazetede yayınlanan, bazı alanlarda ilan edilen turizm merkezleri ile kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgelerinin iptali ile ilgili kararda Trabzon’dan iki bölge yer aldı.

Trabzon’un Araklı ilçesinde bulunan Pazarcık Yaylası Turizm merkezi ile aynı ilçede bulunan Yeşilyurt Yılantaş Yaylası turizm merkezleri için kötü haber geldi.

Yayınlanan karar ile beraber Trabzon’da bulunan bu iki turizm merkezi de iptal edildi.

Ayrıca; Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle birlikte Trabzon’un en çok ziyaret edilen yaylalarından Hıdırnebi Yaylası’nda bulunan iki bölge yayla alanı olmaktan çıkarıldı.Cumhurbaşkanlığı 29.01.2021 tarihli 3461 sayılı kararnamesiyle Amasya, Bolu ve Trabzon’da bulunan yaylaların bazı alanları yayla alanı olmaktan çıkarıldı.

HIDIRNEBİ YAYLASI'NDA 60 HEKTARLIK ALAN YAYLA OLMAKTAN ÇIKARILDI

Kararnameye göre Trabzon’un en çok ziyaret edilen yaylalarından biri olan Hıdırnebi Yaylası’nda bulunan Sertkaya mahallesi ile Kuruçam mahallelerine  ait  alanlar yayla alanlı olmaktan çıkarıldı. Kaynak: Hıdırnebi Yayla Olmaktan Çıkartıldı 

Haber61 - Haber Servisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler