CHP Ortahisar ilçe Başkanı Oyman: Trabzon halkı denizden uzaklaştırılıyor

CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı Basın toplantısı düzenledi.

CHP Ortahisar ilçe Başkanı Oyman: Trabzon halkı denizden uzaklaştırılıyor

Haber61 - Haber Servisi

CHP Ortahisar ilçe başkanlığı ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. ilçe Başkanı Fatih Suat Oyman, birkaç başlık altında yapılacak toplantıda ilk sırayı kentsel dönüşüme ayırdı.

Oyman “Bir kaç başlık altında basın toplantımızı yapacağız. Kentsel dönüşümle başlarsak en büyük mağduriyet çömlekçi kentsel dönüşümünde yaşanmıştı. 138 hektarla başlanan proje 9 hektara kadar düşürüldü. AK parti grafiklerde çok iyiyken kentsel dönüşümde sınıfta kalmıştır. Diğer alanlar Narlıbahçe, Çağlayan ve Pazarkapı kentsel dönüşümleridir. Özellikle Pazarkapı’da esnaf mağdur olmuştur. Kentsel dönüşüm sağlıklı alan oluşturmaktır. Vatandaşı mağdur etmek değildir.” İfadelerini kullandı.

Turizm konusunda da açıklamalar yapan Oyman “Turizm konusunda Trabzon halkının yararına olan hiçbir projeyi eleştirmeyiz. Tünel akvaryum inat projesi haline dönüşmüştür. Büyük maliyetli projelerin yararlı olmayacağı en azından ertelenmesini talep ettik. Mecliste çok farklı bir proje olarak karşımıza çıktı. Belediye meclis üyelerimizin itirazı ile çok büyük bir yanlıştan dönüldü.” dedi.

Boztepe’nin betonlaşmasından korkuyoruz diyen Oyman “Ahmet Metin Genç yapılaşmaya izin vermeyeceklerimi belirtirken, daha önce görüldü ki hiç bir projeleri hazırlanan projelerdeki gibi olmadı.” Dedi.

chp

Oyman’nın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Etkinlik alanları konusunda büyük eksiklikler var. Deniz kenti olarak tanımladığımız kentimizden denizden uzaklaşıyoruz. Bir çok farklı noktada halkımız kanalizasyon kokusundan rahatsızdır. Bu konuda herhangi bir çalışma yoktur.

Gülcemal’in kısa zamanda biteceği söylenmektedir ama şu anda çöplüğe dönüşmüştür. Kumsal ve iskele vaatlerinin olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Deniz kenti dediğimiz halkımız denizden uzaklaşıyor.

Ulaşım her noktada sıkıntı yaratmaya devam etmektedir. Ulaşım ana toplantıları başlamış ancak olan projelere göre mi yoksa projeler olana göre mi yapılacak? Aksi takdirde toplantıların hiçbir önemi yoktur. Toplantıları göreve geldikten sonra 1,5 yıl sonra yaptılar, 2 yıl sürecek denildi yani 3,5 yıl hiç bir şey yapılmayacak. . Hafif aylı sistem konusu sözde kaldı. Yapılmayacağı belli olan projenin seçim Vaadi olarak gösterilememesi gerekmektedir.

CHP Ortahisar ilçe Başkanı Oyman: Trabzon halkı denizden uzaklaştırılıyor

Yıkılacak olan terminal binası yerinde etkinlik ve konser alanı olarak bir yer yapılabilir.

İkinci önerimi ise fındığın tüm evrelerinin anlatılacağı bir fındık müzesi

Ortahisar belediyesi sıfır borçla kurulmuş bir belediyedir. Şuanda borçlanmıştır. Başkan Ahmet Metin bey belediyenin kendi kendine yettiğini söylemiştir. Ama alacakları da hesaba kattığımızda belediyenin kendi kendine yettiği söylenemez. 50 milyon verip belediye binası yaptık diye övünenler sata sata belediye binasından yer satmaya başladılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber