Çamburnu’ndaki tesis sahibi Hancı konuştu; "Sabaha Kadar"

Çamburnu'nda tesisi olan Şemsettin Hancı sabaha kadar yangını söndürmeye çalıştıklarını söyledi.

Çamburnu’ndaki tesis sahibi Hancı konuştu; "Sabaha Kadar"

Haber61/Haber Servisi - Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Sürmene Çamburnu’nda çıkan yangınla alakalı incelemeler sürüyor.


AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı da olay yerinde incelemelerde bulundu. İlk belirlemelere göre o yamacın en tepesinde başladığı öğrenilen yangın rüzgarında etkisiyle örtü yangınına dönüştü. 

Yıllardır burada turizm adına hizmet veren ve zarar etmesine rağmen tesisi  açık tutarak Trabzon turizmine büyük katkısı olan Hancıoğlu Kardeşler, yangının çıktığı andan itibaren söndürme çalışmalarına destek verdiler.

Çamburnu Hancıoğlu Tesis sahibi Şemsettin Hancı Haber61’in sorularını yanıtladı.

Hancı, o alanında altındaki 70-80 dönüm arazi içerisinde bir piknik alanı da oluşturduklarını ve bu alanı 25 yıl önce kiraladıklarını ifade ederek, “Yangın bizim kiraladığımız alanın yukarısında yani yolun tam üstünde meydana geldi. Biz aile şirketlerimiz olarak İstanbul’dayız. Buradaki tesislerimizi Trabzon ve Sürmene turizmine katkı vermek amacıyla ayakta tuttuğumuzun bilinmesini isterim” dedi.

“Burada çıkan yangına ailece tüm tesis çalışanlarımızla müdahale ettik” diyen Hancı şunları söyledi; “Yangın en tepede örtü yangını olarak başladı. Orada yakılan ve söndürülemeyen  ateşten çıktığını düşünüyoruz. Rüzgarın etkisinin geniş noktalara yayılmasını sağladığını düşünüyoruz. Böyle bir olayın gerçekleşmesine en çok da biz üzüldük. Bizim burada yaptığımız bu alanı korumak ve gelecek nesillere aynı şekilde aktarmaktır. Şunu altını bir kez daha çizmek istiyorum. Daha önce kiraladığımız ve insanların oturak yeri olarak kullanmasını sağladığımız alanla yanan alanın hiçbir alakası yoktur. Ama buna rağmen yine de orada elimizden geldiğince çabaladık."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber