Bölgenin ilk Ar-Ge Merkezi Trabzon'da kuruldu

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) desteğiyle bölgenin ilk Ar-Ge merkezi kuruldu.

Bölgenin ilk Ar-Ge Merkezi Trabzon'da kuruldu

Trabzon'da faaliyet gösteren Çolakoğlu Mühendislik Makina Sanayi Tic. Ltd. Şti, KTÜ TTO desteğiyle birlikte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan “Ar-Ge Merkezi Unvanı ” ve “Ar-Ge Merkezi Belgesi" almaya hak kazandı. 



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda düzenlenen "Çolakoğlu Ar-Ge Merkezi” toplantısına KTÜ TTO adına Üniversite-Sanayi uzmanlarından Dr. Onur Tolga Okan, Çolakoğlu Makina adına Genel Müdür Kubilay Özçelebi, Ar-Ge Direktörü Mustafa Yeşilyurt, Mekatronik Mühendisi Gökhan Aksu ve Kalite Sorumlusu Özlem Yalçın katıldı. 

Madencilik sektörü başta olmak üzere çeşitli endüstriyel alanlarda kullanılabilecek özel proses ekipmanları için mekanik tasarım, malzeme temini, imalat ve test işlerini gerçekleştiren firma, KTÜ TTO'nun da öncülüğüyle "A-Ge Merkezi Belgesi" kazanması bölge için bir ilk oldu. KTÜ öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet İtik, Ar-Ge Merkezi'nin kurulumu sürecinde destek verdi. 

KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Örem ve KTÜ TTO ekibi, Çolakoğlu Mühendislik Makina'ya hayırlı olsun ziyareti yaparak bundan sonraki süreçler için yol haritasını görüştü. 

Bölgenin ilk Ar-Ge Merkezi Trabzon'da kuruldu

AR-GE MERKEZİ NEDİR?

Ar-Ge Merkezi, işletmenin organizasyon yapısı içinde ayrı bir birim şeklinde örgütlenmiş, yurtiçinde araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunan ve en 15 tam zaman eşdeğer Ar-Ge personeli istihdam eden, yeterli Ar-Ge birikimi ve yeteneği olan, aynı bina veya aynı yerleşke içinde yer alan birimlerdir.

Bölgenin ilk Ar-Ge Merkezi Trabzon'da kuruldu
Bölgenin ilk Ar-Ge Merkezi Trabzon'da kuruldu

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler