10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği’ne desteğiyle Giresun ve Ordu’yu kapsayan gezi programı gerçekleştirildi.

35 kişilik geziye özel gereksinimli bireyler ile anneleri katıldı. Program kapsamında grup, Giresun’da Mavi Göl, şelale ve travertenleri ziyaret etti.
Boztepe’ye teleferikle çıktılar
Gezi programının Ordu ayağında ise katılımcılar sahil turu yaptı. Daha sonra teleferikle Boztepe’ye çıkan grup, kentin manzarasını izleme fırsatı buldu.
Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Muhteber Şener, gezi sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Biz özel birey anneleri olarak bu tür il içi ve il dışı gezileri çok önemsiyoruz. Hem biz annelere hem de özel çocuklarımıza çok iyi gelen gezilerde amacımız sosyalleşmeyi artırmak, toplumda farkındalığa dikkat çekmek ve imkânlar dâhilinde yeni yerler keşfetmek” dedi. “Bu gezide büyük desteği olan Sayın Ahmet Metin Genç’e tüm aileler adına teşekkür ediyorum” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in gezi kapsamında araç tahsisinde bulunarak özel gereksinimli çocuklara desteğini sürdürdüğü ifade edildi.
Öte yandan AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Ayfer Cihan’ın da Özel Gereksinimli Bireylere Trabzonspor maçı bileti hediye ettiği ve çocukları maça gönderdiği ve Başkan Cihan'ın Mardin sözü verdiği ifade edildi.

Tüm Yorumlar (6)
Ali öğretmen
1 ay önceÇok kıymetli,emeği geçenlerden Allah razı olsun
Anne
1 ay önceBaşkanımızdan Allah razı olsun . Seviyoruz
Serif
1 ay önceEmeği geçenleri tebrik efıyorum
Hatice
1 ay önceÇok güzeldi teşekkürler
Anne
1 ay önceBu tür etkinliklerin artması dileğiyle
Nuray
1 ay önceÖzel cocuklarimiza bu tür etkinliklerde yardımcı olan herkese ve gönülden teşekkür ederiz