Trabzon'un Ortahisar ilçesi Çömlekçi mahallesinde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi çalışmaları kapsamında bölgenin tarihi dokusuna uygun dönüşüm sürüyor.
Proje kapsamında dönüşüm çalışmalarının 1-1,5 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

"56 iş yeri ve 96 binanın yapımı devam ediyor"
Çömlekçi‘de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Çömlekçi, şehrin tarihi bir mekânı. Birinci etabını TOKİ tarafından tamamlamıştık. Uzun sürdü; bu konuda öz eleştirilere de haklı eleştirilere de açığız. Sürecin uzun sürmesi üzerine etaplamadan vazgeçelim dedim, sağ olsun TOKİ Başkanımız da bu fikrimizi kabul etti. Kalan kısmı komple 27 Eylül 2024 tarihinde ihale ettik. Şu anda orada çok ciddi şekilde yıkımlar neredeyse tamamlandı. Tescilli binalardan 3 tanesini de Büyükşehir Belediyesi olarak uhdemize kattık. Oralarda çok güzel üniteler oluşturacağız inşallah. Ayrıca bir Çömlekçi Müzesi kurmak istiyoruz, bu da kıymetli. Çünkü bölgenin tarihine uygun hareket etmiş olacağız. Şu anda 56 iş yeri ve 96 binanın yapımı devam ediyor. İnşallah 1-1,5 yıl içerisinde bölgedeki çalışmaların tamamen bitirilmesini hedefliyoruz" dedi.

"Yeni alanlar projeye dahil edildi"
Çömlekçi'de yeni alanların projeye dahil edildiğini ifade eden Genç, "Yeni bir gelişme olarak Büyükşehir Meclisimizden imar kararını çıkardık. Eski belediye binamızın bulunduğu yerin güneyinde kalan kısım, yani oteller kısmı ve meydandan olan bölüm de projeye dâhil edildi. Dolayısıyla tüm bu alanı Çömlekçi ile entegre edeceğiz. İnşallah son kısmı da tamamlandığında çok daha güçlü bir entegrasyon ortaya çıkacak. Otoparkla ilgili süreci yürütmüştük; şimdi bu kısmı da kamulaştırıp aldıktan sonra çok güzel bir alan oluşturacağız inşallah" diye konuştu.

Kaynak:İHA