Trabzon’un köklü kültürel mirasını dünya sahnesine taşıyan Uluslararası Trabzon Horon ve Müzik Festivali, şehirde düzenlenen coşkulu bir kortej yürüyüşüyle resmi olarak başladı.Kortejin ardından festival alanında devam eden programa Trabzon Valisi Tahir Şahin, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, il ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği açılışta renkli görüntüler sahneye yansıdı.
12 Ülkeden Halk Dansları Ekipleri Katılıyor
Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaz dönemi sanatsal faaliyetleri kapsamında bu organizasyonu başlattıklarını belirtti.
Başkan Genç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Düzenlediğimiz Trabzon Büyükşehir Belediyesi Horon ve Müzik Festivali’nde sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Değerli hemşehrilerimiz, yaz dönemindeki sanatsal faaliyetlerimiz kapsamında başlattığımız Horon ve Müzik Festivali ile sizlerle birlikteyiz.
Festivalimizde 12 ülkeden gelen halk dansları ekipleri yer alıyor. Hepsine hoş geldiniz diyorum. Aynı zamanda ülkemizin farklı bölgelerinden gelen folklor gruplarımız da bizlerle birlikte. Hem uluslararası halk danslarını hem de kendi kültürümüzün zenginliklerini hep birlikte izleme fırsatı bulacağız.”
"Dünyaya Barış Mesajı Verelim İstiyoruz"
Organizasyonun sadece bir eğlence etkinliği olmadığını, derin bir sosyal mesaj taşıdığını vurgulayan Başkan Genç, kültürel buluşmanın önemine dikkat çekti.
Genç, sözlerini şöyle tamamladı:
“Kıymetli sanatçılarımızın sahne alacağı festival boyunca güzel vakit geçireceğinize inanıyorum. Ancak amacımız sadece bir festival düzenlemek değil. Burada farklı kültürlerden insanların aynı sahnede buluştuğunu, dostluk ve kardeşlik içinde bir araya geldiğini tüm dünyaya göstermek istiyoruz.
Horonla el ele vererek kardeşlik ruhunu büyütelim, dünyaya barış mesajı verelim istiyoruz.
Festivalimize teşrif eden tüm misafirlerimize, yurt dışından ve ülkemizin farklı şehirlerinden gelen tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun.
Etkinliğimizin hayırlı olmasını diliyor, hepinize iyi eğlenceler temenni ediyorum.”