Avni Aker'in yeni için yeni öneri

TSFAD Başkanvekili Nurettin Balaban'dan Avni Aker'in yeri için yeni öneri.

Avni Aker'in yeni için yeni öneri

Türk futbol tarihindeki Trabzonspor destanının yazıldığı tarihi Hüseyin Avni Aker Stadının yıkılması sonrası, bu alanda ne yapılacağı tartışılıyor. TSFAD Başkanvekili Nurettin Balaban, bu konuyla ilgili farklı bir görüş dile getirdi:


“Hüseyin Avni Aker Stadyumu 1970’li yılardaki haliyle, modern bir şekilde yeniden inşa edilsin. Ve bu stat, bir başka tarihi saha Yavuz Selim Sahasını içine alacak bir şekilde bir kompleks halinde Trabzon futbolunun hizmetine sunulsun. Ömrümün 40 yılını futbola adamış bir futbol adamı söylüyorum, vakit geç olmadan bu projeyi hayata geçirelim.”

Trabzonsporlu Futbol Adamları Derneği Başkanvekili Nurettin Balaban, Hüseyin Avni Aker Stadının yıkılması ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Balaban, Trabzon kamuoyunun bugünlerde Hüseyin Avni Aker Stadı ve çevresinde TOKİ’ye verilen alanlarda ne yapılacağını tartışıldığına dikkat çekerek, “Bu alanlar Trabzon’a, Trabzon halkına aittir. Trabzon yeterince betonlaşmış bir şehir haline geldi. Biz de bu alanların binalarla doldurulmasını ve bilgisayar bağımlısı, obezite, sigara, alkol ve madde bağımlısı Terlemeden büyüyen çocukların sayısının artmasını istemiyoruz." dedi.

TRABZON’A VE TRABZON FUTBOLUNA HİZMETİN EN İYİ YOLU BUDUR

“Trabzon bir futbol şehridir. Hüseyin Avni Aker Stadı ise Trabzonspor destanının yazıldığı stattır”
diyen Balaban, şöyle konuştu:

“Yavuz Selim Sahası ise futbolcu yetiştiren bir futbolcu tarlasıdır. Gelin bu iki stadı modern bir futbol kompleksiyle Trabzon futbolunun hizmetine sunalım. Hüseyin Avni Aker Stadını resimde görüldüğü gibi aynı yerde, 1970’li yıllardaki haliyle yeniden inşa edelim. Sahanın zemini UEFA standartlarında sentetik çim yapılsın. Tribünlerin altına Trabzon'daki amatör, BAL ve Profesyonel kulüpler için modern soyunma odaları yapalım. Trabzon’daki amatör, BAL ligi ve profesyonel Futbol maçları artık burada oynansın.”

ONBİN FUTBOLCU BU SAHADA OYNASIN VE KALAN ARAZİYİ TOKİ BİR BÜTÜN OLARAK KULLANSIN

Böyle bir proje ile Avni Aker ve Yavuz Selim sahası bir kompleks olacağından Yavuz Selim sahasının yeri dahil TOKİ’nin kalan araziyi bir bütün olarak istediği gibi kullanabileceğini öneren Balaban, “100'e yakın futbol kulübü, 400'e yakın futbol takımı, 200'e yakın futbol antrenörü ve 10 bine yakın futbolcu bu futbol kompleksinde oynasın” dedi.

AVNİ AKER VE TRABZONSPOR’UN O ŞANLI TARİHİ UNUTTURULMASIN

Avni Aker Stadının sembolik bir değeri bulunduğunu da belirten Balaban, “Böylece Avni Aker Stadı da yaşatılmış olur ve gelecek nesiller Anadolu'da ilk şampiyonluğun ve şampiyonlukların yaşandığı Avni Aker'i o tarihi mekanında görmüş olurlar. Avni Aker bu şampiyonlukların canlı şahididir, lütfen onu yok etmeyelim ve unutturmayalım” diye konuştu.

Nurettin Balaban sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu şehrin karar vericilerine sesleniyorum; bu ses, Trabzon futbol camiasının da sesidir. Sayın Bakanlarım, Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım! Bildiğiniz bir şeyi size tekrar hatırlatmak isterim. Hüseyin Avni Aker ve Yavuz Selim, Trabzon futbol destanının yazıldığı sahalardır. Trabzonspor’un 1. Lige çıkışı, 7 şampiyonluğu, onlarca kupası bu sahalarda geldi. Bu şampiyonlukların mimarı Salih Erdem, Şamil Ekinci, Ahmet Celal Ataman, Mehmet Ali Yılmaz, Sadri Şener, Faruk Nafiz Özak, Atay Aktuğ, Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer ve Şenol Güneş'e sesleniyorum. Gelin vakit geç olmadan, Trabzonspor futbol destanlarının yazıldığı tarihi Avni Aker Stadı ve bu başarılara hizmet eden Yavuz Selim Sahasını, dünya durdukça yaşatalım. Bu projeyi hayata geçirenlerin ismi de aynı şekilde yaşasın. Binlerce mensubu bulunan Trabzon futbol camiası da sizi hayırla yadetsin.”

BİR ANKET YAPALIM VE BU ALANDA NE YAPILMASI GEREKTİĞİNİ HALKIMIZA SORALIM

Avni Aker’in hiç tartışmaya gidilmeden eski haliyle yeniden inşa edilmesi ve tescillenmesi gerektiğini savunan Balaban, “Birçok bina tarihi eser veya korunması gereken yapı olarak tescil ettirilip yıkılmıyor. Trabzon’da en tarihi yapılardan birisi Avni Aker değil midir? Yavuz Selim değil midir? Eğer bunca tarihe tanıklık ve ev sahipliği yapan Avni Aker, korunması gereken eser olamıyorsa o zaman sözümüz yok. Fakat bu şehir, böyle bir fırsatı değerlendirenleri de, değerlendirmeyenleri mutlaka hatırlayacaktır." dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber