Vatandaşa dokunmaktan ve gönül siyasetinden bahsedilmişken akıllara başka bir soru da geliyor. Acaba AK Parti Trabzon milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Mustafa Şen, Yılmaz Büyükaydın ve Vehbi Koç da benzer bir formatta vatandaşın karşısına çıkıp onların sorularını dinlemeyi düşünür mü?
Elbette milletvekillerinin görev alanları belediye başkanlarından farklıdır. Ancak vatandaşın beklentileri arasında Ankara’da temsil eden isimlerle doğrudan temas kurabilmek de yer alıyor. Özellikle ulaşım, yatırım, istihdam ve merkezi idarenin yetki alanındaki konularda vatandaşın sorularına doğrudan cevap verilmesi, hem siyaset kurumuna olan güveni artırır hem de beklentilerin daha net görülmesini sağlar.
Aslında Trabzon’da siyasetin yeni dönemde ihtiyaç duyduğu şey tam olarak budur; vekillerin kürsüdeki hitabetlerinden ziyade mikrofonun vatandaşta olduğu buluşmalar. Çünkü sahaya çıkan, dinleyen ve sorularla yüzleşen siyasetçi her zaman bir adım önde olur. Vatandaş da bunu görür, notunu ona göre verir.
Ekonominin oldukça zor gittiği bu dönemde, geçim sıkıntısından inim inim inleyen emeklinin, asgari ücretlinin, siftah yapmadan kepenk kapatan esnafın ve ev kirası maaşı kadar olan işçinin feryadını duymaya vekiller cesaret edebilir mi?
Gerçek şu ki; mega projeler, yatırımlar ve inşaatlar artık vatandaşın birinci gündemi değil. Halkın gündemi mutfak ve tencereyi kaynatabilmektir.
Böyle bir ortamda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in ortaya koyduğu "Vatandaş Soruyor" formatının vekiller tarafından da uygulanıp uygulanamayacağı gerçekten merak konusu.

Tüm Yorumlar (9)
Has Trabzonlu
3 hafta önceNasil olsa utanma yokki cikarlar tabiki milletde Çok ta farkli degil alkislamaya devam eder. Nasil olsa sak sak sak sak BELES...
bir derdim var
3 hafta öncerahatlıkla çıkabilirler,bizim millet eser savurur ama gider oyu yine onlara verirler
Cengiz
3 hafta önceDinlerler dinlemez olurlarma hemende çözerler fakat kendi adamlarının
ALİ KARA
3 hafta önceYAŞÇAY ÜRETRİCİSİNE SAHİP ÇIKMAYAN,İ ULAŞIMINA SAHİP ÇIKMAYAN ( ORDU- FATSA TÜNELLERİ ) TRABZONSPORUNA SAHİP ÇIKMAYAN VEKİLLER BENİM VEKİLLERİM DEĞİLDİR.
ahmet
3 hafta önceben emekliyim.bana hangi vaatte bulunacak ve beni ikna edecek...
gürkan serdar
3 hafta öncehaa vaatte bulununca ikna olacaksın yani
Ali
3 hafta önceTrabzon'da ki yapılan altyapı yatırımı Ankara'da yok.Ankarada ana yollarda çukurlar oluşmaya başladı.Yapilanlari da takdir etmek gerekmez mi
Mert
3 hafta önceNe diyebilirler elbette çalışıyorlardı. Ancak çıkar bir vatandaş der ki maaş20 kira 20 sayın vekilim ekmek alacak param kalmıyor vekil nasıl cevap verir ki
Konusanlar
3 hafta önceBirseyler derler onlardan olmayana hep dediklerini derler merak etme