Yomra Kaşüstü'ndeki dal çık neden bitmedi?

Yomra Belediye Başkanı, Kaşüstü'nde yapılan dal çık çalışmasının bitişinin gecikmesi hakkında açıklama yaptı.

Yomra Kaşüstü'ndeki dal çık neden bitmedi?

Haber61 / Özel haber / Tuncay Lakot

Trabzon'un Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Kaüşstü'nde yapımı devam eden dal çık çalışmaları sırasında makinenin parçasının kırıldığı ve bu nedenle bitiş tarihinin gecikeceğini söyledi. 



Trabzon'un keşmekeş trafiğine çözüm olarak inşası devam eden Kaşüstü dal çık çalışmasının tarfikte sıkışıklık yaşatması nedeniyle vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, projenin gecikmesi hakkında ortaya atılan iddialara yanıt verdi. 

Yüklenici firmanın iflas ettiği ve bu nedenle projenin tamamlanamadığı söylemlerinin doğru olmadığını ifade eden İbrahim Sağıroğlu, "Küçük bir sorun vardı ve Sayın Bakanımız Süleyman Soylu ile konuşarak bunu çözdük. Önümüzdeki hafta netleşecek" dedi. 

Dal çık çalışması sırasında kullanılan iş makinelerinin uç kısımlarının kırıldığını ve kısa süreli aklaklık yaşandığını anlatan Sağıroğlu, Almanya'dan gelecek 2 yeni parça ile birlikte 4 güne kadar çalışmalara kaldığı yerden devam edileceğini belirtti. Sağıroğlu ayrıca, mevcut inşaat alanına makine takviyesi yapılmasının trafiği daha kötü hale getireceğini söyledi. 

Bölgedeki trafiğin azalması için Karayollar Bölge Müdürlüğü ile görüşülerek yayalar için yeşil ışık süresinin 3 katına çıkartılacağını kaydeden Sağıroğlu, "oradaki AVM'nin bulunduğu bölgede trafik fevkalade çalışıyor. AVM'nin oradan en fazla 700 metreden dönüş yapıyoruz. Sabah saatlerinde trafik sıkışıklığı, trafiğin yoğun olmasından kaynaklı. İl Emniyet Müdürümüz ile görüştük ve o bölgeye takviye polis gönderdi. Çok bir aksağımız yok" diye konuştu. Sağıroğlu ayrıca projenin 2018 yılı Mayıs ayında bitirmeyi planladıklarını açıkladı. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber