TS'nin kupasını alıp tutuklanan taraftara barodan destek!

Trabzon Barosu Halit Şahin için avukatlara görev verdi

TS'nin kupasını alıp tutuklanan taraftara barodan destek!

Trabzonspor'un 2010-11 sezonunda gasp edilen kupasını almak için Fenerbahçe müzesine giden ve kupayı aldıktan sonra gözaltına alınıp tutuklanan taraftar Halit Şahin için Trabzon Barosu sessiz kalmadı.

Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada taraftar Halit Şahin için avukatların görevlendirildiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Halit Şahin'in "kamu kurum ve kuruluşlarındaki eşya hakkındaki hırsızlık" suç isnadıyla tutuklanması gerek suçun tasnifi gerekse tutuklama açısından kabul edilemez. Tutuklama bir tedbirken ve genelde hırsızlığa teşebbüs suç isnadıyla tutuklama kararı verilmezken Halit Şahin'in tutuklanması hukuki gerekçelerle açıklanamaz bir durumdur. Adalette çifte standart uygulanması, kişilere veya gruplara göre karar verilmesi kamu vicdanını rahatsız etmektedir.

Trabzon Barosu olarak Halit Şahin'in tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesinin sağlanması için gerekli hukuki yardımların yapılması için Baromuza kayıtlı avukatlarımız görevlendirilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber