Trabzon’un tarihi belediye binası hizmete açıldı

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu; "Otoparkı yıkacağım yerine kent balkonu yapacağım. Kalepark’ı bana versinler halka açayım. Benden kurtuluş yok"

Trabzon’un tarihi belediye binası hizmete açıldı

Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı - Trabzon Belediyesi’nin meydandaki eski binası uzun bir süre sonra restore edilerek hizmete açıldı.


Trabzon belediye başkanlığının temsil makamı olarak açılan ve İskenderpaşa camisinin eski halinde avlusuyla birleştirilen binada ayı zamanda belediye tarihine ışık tutan notlar, tarihi eserler de bulunuyor. 

ADNAN MENDERESİ’İN BALKONU 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, restore edilen temsili belediye makam binasını basın mensuplarına tanıttı. Tek tek odaları dolaştıran Başkan Gümrükçüoğlu,” Tarihimizi koruyoruz. Bu binanın özelliği demokrasi ve millet balkonunun yer aldığı bina olmasıdır. Adnan Menderes burada, “Yeter söz milletindir” demiştir. Burada Menderes gibi bir lider daha yeter söz milletindir demiştir. O da sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi. 

Gazeteciler o balkonda anı fotoğrafı çekilmeyi unutmadılar. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

RTE’NİN 20 LİRASI SERGİLENDİ

Belediye makamının yan odalarında dikkat çeken fotoğraflar ve eserler vardı. Bunlardan bir tanesi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ilk başkanlığa seçildiğinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ayak bastı parası 20 lira verilmişti işte o 20 lira Erdoğan’ın imzasıyla cam koruma altında sergileniyor.

Asım Aykan’ın belediye başkanı seçilmesi döneminden rahmetli Necmettin Erbakan, kentin anahtarı ile fotoğrafı yer aldı.

O BİNALAR KALACAK

Basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Gümrükçüoğlu, bir gazetecinin lokantaların bulunduğu binalarla ilgili soruya, “Yan tarafta buraya özgü binalar var. Bunlar da yeniden yıkılıp yapılacak mı?” sorusuna, “Hayır. Bunların kamulaştırma bedelleri çok yüksek çıktı. İsterdik ki yeniden yapalım. Ama böyle duracaklar. Belki şahıslarla anlaşıl tekrar tadilat edilebilir. Ama şu anlık bu binalar duracak” dedi. 

OTOPARKI YIKACAĞIM

İskenderpaşa otoparkı ne olacak? Sorusuna da cevap veren Başkan Gümrükçüoğlu, “O otoparkı yıkıp yerine kent balkonu yapacağım ve İskenderpaşa avlusu ile birleştireceğim” diyerek cevap verdi. Yapabilecek misiniz? Sorusuna ise, “Benden kaçış yok! Ben yaşadığım sürece yapılacak” dedi.

VAKIFLAR DEVRETSİN HALKA AÇAYIM

Öte yandan Kalepark’ın halka açılıp açılmaması sorusuna da Gümrükçüoğlu, “Orası vakıf. Vakıflar bölge müdürlüğü bana devretsin ben orayı halka açayım. Mülkünü değil kiralama da olur. Ama önce vakıflar bölge müdürlüğü belediyeye burayı devretmesi gerekir” diyerek konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber