Trabzonspor Gaziantepspor maçı ile ilgili yargılama başladı! 27 sanık hakim karşısında...

Trabzonspor Gaziantepspor maçının ardından hakemleri alı koydukları gerekçesi ile haklarında dava açılan 27 kişi hakim karşısına çıktı.

Trabzonspor Gaziantepspor maçı ile ilgili yargılama başladı! 27 sanık hakim karşısında...

Haber61 - Haber Servisi - Trabzonspor – Gaziantepspor arasında oynanan maçın ardından 6 hakemi soyunma odasına 4,5 saat süreyle kapattığı gerekçesiyle haklarında dava açılan 27 sanığın yargılanmasına başlanıldı.  27 sanıktan 24’ü dün hakim huzurunda ayrıntılı olarak ifade verdi.

ÜÇ AYRI SUÇTAN DAVA AÇILDI 

Trabzon Cumhuriyet Başsavcı Vekili İhsan Büyükali’nin 28 Ekim 2015 tarihinde Trabzonspor –Gaziantepspor arasında oynanan maçın hakemlerini soyunma odasına kapattığı gerekçesiyle 27 kişi hakkında azmettirme, kamu görevlisine hakaret ve hürriyeti yoksun kılma suçlarından dava açtı.

Trabzonspor Kulübü eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun azmettirme suçunu işlediği iddiasıyla 2 yıldan 7 yıla kadar hapsini talep eden Başsavcı Vekili Büyükali, TFF Başkan Vekili İbrahim Usta hakkında hakaret suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis istedi. Savcı, kulüp yöneticisi ve çalışanlarından oluşan 25 kişi hakkında ise hürriyeti yoksun kılma suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis talep etti.

OLAYI KOMPLO OLARAK YORUMLADI

Trabzonspor Kulübü eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, “Trabzonspor-Gaziantepspor maçı sonrasında iddia edildiği şekilde maçta görev yapan hakemlerin alı konulması yönünde herhangi bir talimatım olmamıştır. Ben olay tarihinde eşimin rahatsızlığı sebebi ile maçı izleyemedim. Maç sonrasında gerginleşen ortamı haber alınca arkadaşım Ali Uzunay'ı arayarak ortamı sakinleştirmelerini, yardımcı olmalarını söyledim. Ancak ne benim ne de görev yapar diğer arkadaşlarımın maçın hakemlerini alı konulması yönünde bir eylemleri olmamıştır. Bilindiği üzere maçın yapıldığı stadın tek çıkışı vardır maç sonrasında galeyana gelen seyirciyi sakinleştirmek mümkün olmayınca orada görevli güvenlik kuvvetleri önlem almak yoluna gittiler. Bu maç öncesinde de Trabzonspor Trabzon ilinde oynadığı üç maçıda hakem hatası yüzünden kaybetmek zorunda kaldı. Bu şekilde kasıtlı olarak Trabzonspor üzerine oynanan oyunlar sebebi ile olay günü medyaya aşırıya kaçan açıklamalarda bulunmuş olabilirim. Bu konuda şahsım adıma yapılan tehditler ile ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum, ayrıca iddianamede belirtilen ve ihbar ettiği söylenilen Avrupa Hakemler Heyeti şeklinde bir kuruluş bulunmadığı gibi böyle bir avukat olmadığını da öğrendik, mahkemece araştırılmasını talep ediyoruz, bu olay bir komplodur. Suçlamaların hiç birisini kabul etmiyorum. Öncelikle beraatimi istiyorum, olmadığı takdirde lehime olan tüm kanun maddelerinin uygulanmasını ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmesini kabul etmiyorum dedi.

Üç sanığın ifadesinin alınmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Haber: Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler