Trabzonlu Alparslan Bayraktar Enerji Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcılığına atandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına Alparslan Bayraktar atandı. 

Trabzonlu Alparslan Bayraktar Enerji Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcılığına atandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına Alparslan Bayraktar atandı. 

Resmi Gazete'de yer alan atama kararına göre, açık bulunan Müsteşar Yardımcılığı görevine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Alparslan Bayraktar'ın atanması kararlaştırıldı. 

Bayraktar'ın atanmasıyla boşalan Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü görevine ise aynı birimin Genel Müdür Yardımcısı Safa Uslu getirildi. 

Ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğünce, Türkiye Petrolleri AO ve N.V. Turkse Perenco’nun Diyarbakır'da müştereken sahip oldukları petrol işletme ruhsat sahasındaki enerji nakil hattı için gerekli olan ancak arazi malikinin rayiç haddin üzerinde bedel talep etmesi nedeniyle anlaşma sağlanamayan Yenişehir ilçesi, Ekinciler köyündeki bazı alanların istimlakine karar verilmesi için müracaat edildiği duyuruldu.
 

Alparslan Bayraktar, 2010-2016 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Üyeliği görevinde bulundu. 

 

Alparslan Bayraktar Kimdir?

Aslen Çaykara’dan iskân olan bir ailenin çocuğu olarak 1975 yılında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde dünyaya gelen Alparslan Bayraktar, lisans eğitimini 1995’te İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde tamamladı. New York Üniversitesi’nde Stratejik Pazarlama Yönetimi alanında lisansüstü eğitimi alan Bayraktar, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ekonomi Hukuku alanında da yüksek lisans diplomasına sahip. Bayraktar, 2013 Ağustos’undan bu yana 24 üyeli Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği’nin (ERRA) de başkanlığını yürüttü. 2015’te Uluslararası Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu’nun (ICER) başkanı oldu. Bayraktar, 20110-2016 EPDK Kurul Üyeliğini görevini yürüttü. Bayraktar en son, 2016'nın Nisan ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü görevine atanmıştı. 

 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler