Trabzon'daki yangınlarla ilgili flaş açıklama: Baş sorumlu AKSA!

CHPli meclis üyesi yangınlarla ilgili çarpıcı sözler söyledi

Trabzon'daki yangınlarla ilgili flaş açıklama: Baş sorumlu AKSA!

Haber61 Haber Servisi

CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyit Zorlu, Trabzon'un bir bölgesinde çıkan yangınlarla ilgili yeni bir tartışma konusu başlattı.

Yangınların çoğunun nedeninin AKSA’nın eleman eksikliğinden meydana geldiğini ifade eden Zorlu, “Burada AKSA kurumu en büyük kusurludur. Elektrik tellerininin birbirine yakın olması ve uzayan ağaçların bunlara temas etmesi sonucu aşırı rüzgar ile tellerin birbirine çarpması kuru havalarda yangını tetiklemiştir” dedi. 

Zorlu şu açıklamayı yaptı;

”Trabzon da ve çevre illerde çıkan orman yangınlarının birçok sebepi var .ANIZ yakımı, PİKNİKÇİLER gibi fakat ilk ve en önemlisi elektrik işletmelerinin görevlerini tam yapmamasıdır .Elektrik tellerinin birbirine yakın olması ve uzayan ağaçların bunlara temas etmesi sonucu çıkan aşırı rüzgar ile tellerin birbirine çarpması kuru havalarda yangını çıkarmaktadır . Burada sorumlu AKSA dır Eksik eleman yüzünden bu ağaçları budamayan ve tellerin bir birine çarpmasını engelleyemeyen kurum en büyük kusurludur 10 ayrı ilçede aynı gün yangın çıkmasını başka türlü izah edemezsiniz . Valiliğin yaptığı açıklama eksiktir sadece bağ bahçe temizliğiyle açıklanamaz. AKSA ya dokunmamak adına yapılmış bu açıklama halkı yanlış bilgilendirmektir. Oysa doğruyu belirtirsek herkes bundan sonra daha dikkatli olur Geçmiş olsun Trabzon”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber