Trabzon’daki cinayette flaş gelişme… Yargıtay cezayı fazla buldu!

Trabzon’daki cinayetin dosyasını Yargıtay bozdu.. Evini basan kız kardeşinin eski sevgilisini bıçakla öldüren zanlıya Yargıtay’dan 62. Madde indirimi…

Trabzon’daki cinayette flaş gelişme… Yargıtay cezayı fazla buldu!

Haber61/Haber Servisi - Levent USTABAŞI ÖZEL HABER

Trabzon’da bıçakla kız kardeşinin eski sevgilisini öldüren Gürcü asıllı M. M.’a Yargıtay’dan indirim geldi. Kendisini korumak amacıyla bıçak kullandığı mahkemece kabul edilen M.M.’a Yargıtay, 62. Maddenin de uygulanarak 18 yıl hapis cezasının 10 yıla indirilmesini talep etti. Dosya bozuldu dava yeniden görülecek.

Olay 2016 yılının Temmuz ayında Trabzon Sanayi Mahallesi’nde meydana geldi. Kız kardeşi M. M. ile yaşayan Gürcü asıllı Malkhazı Mikenaıa, kapısını çalan ve ablasını arayan eski sevgilisi olduğunu iddia ettiği Necat Koç, ile tartıştı. Eve girmek isteyen Nrcat Koç ile yaşadığı sözlü tartışma sonrası ikili arasında çıkan kavgada mutfaktan aldığı bıçakla Koç’u kalbinin üzerinden yaraladı.Necat Koç tüm müdahalelere rağmen kan kaybından hayatını kaybetti.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 02.05.2017 tarihinde görülen duruşmada Gürcü asıllı M. M.’a evine izinsiz girdiğini, evinde saldırıya uğradığını, kendisini savunmak istediği için müebbet verilmedi. Mahkeme heyeti gerekçelerini haklı buldu ve ‘haksız tahrik indirimi’ uygulayarak 18 yıl ceza verilmesini hükmetti.

DOSYA BOZULDU
Bu indirimi az bulan M. M.’nın avukatı Remzi Başkan, müvekkillinin kendisini korumak amaçlı hareket ettiğini ifade ederek, cezanın indirilmesi için Yargıtay’a başvurdu. Başvurusunda, TCK’nın 62. Maddesinin bu olayda uygulanmamasını hukuken eleştirdi. Avukat Başkan’ın bu talebi Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından uygun bulunarak 62. Maddenin olaya uygulanması nı ve zanlının cezasının indirilmesi gerektiğini bildirdi. Böylece doyasının bozulmasına karar verildi.

Bu sebeple dava yeniden Samsun Bölge Adliye Mahkemesi’nde görülecek. Yeniden yargılama sonucu Gürcü asıllı Malkhazı Mikenaıa indirim aldığı takdirde cezası 18 yıldan 10 yıla, düşecek. 3 yıldır süren mahkeme sonucunda yattığı süreler göz önüne alındığında 4,5 yıl sonra infaz kanunu gereği denetimli serbestlik kapsamında serbest kalabilecek. Bu karar emsal niteliği taşıyacak.

MAHKEMEDE NE ANLATTILAR?
Gürcü asıllı Malkhazı Mikenaıa olayla ilgili mahkemeye şunları anlatmıştı; “M. M. benim kız kardeşim olur. Uzun zamandır Trabzon’da ikamet ediyorum. Yaklaşık 2,5 yıl oldu. O gün kardeşimle eve gittim. Dış Demir kapıyı anahtarım ile açtım. İçeri girdiğimde daire kapısının kırık olduğunu gördüm. Mutfakta olduğunu (Necat Koç’un) gördüm. İki çatalla üzerimize geldi. Bize saldırdı. Şahıs (Necat Koç) kız kardeşimin eski sevgilisidir. Küfürler ediyordu. Zaten kız kardeşim kendisinden ayrıldıktan sonra uzun süredir bizi rahatsız ediyordu. Dış kapıyı muhtemelen kendi yaptırdığı anahtarla açtı. İç kapıyı değiştirmiştim açamadı o kapıyı zorladı. Kırdı içeri girdi. Bana önce tekme attı. Yuvarlandım. Yere düşüp kalktıktan sonra küçük bir çocuğu gördüm ona yan tarafta internet kafeden F. Adlı kişiyi çağırmasını bana yardımcı olmasını istedim. Necat’ı tuttu. Bende bu sırada kız kardeşimi alıp içeri girdim. Ancak Necat yine durmadı kapıyı teklemedi. İçeri zorlayarak tekrar girdi. Bana vurmaya başladı yere düştüm. Mutfağa kaçtım orada duran bıçağı kendimi korumak amacıyla aldım. Türkçe tam bilmiyorum bana ‘senin a… koyacağım’ diyordu. Yine bana yumruk attı dimi kırdı. Çatalı bana sağlayacağını düşünerek bıçağı kullandım. Kesinlikle öldürme kastıyla bıçağı kullanmadım.” M. M. kardeşinin ifadesinin doğruladı.

Olayın tek tanığı F. A. İse mahkemede, “Şahıs evin kapısını ittirerek açtı. Kız kardeşi Maya orada bulunuyordu. Yanındaki şahıs (Necat Koç) elindeki çatal, bıçakla Malkhazı Mikenaıa’a saldırıyordu. Sonra Malkhazı da eline bir bıçak aldı. Kalbine sapladı. Ben böyle bir şey olacağını tahmin etmedim. Koştum araya girip engellemeye çalıştım.” diye konuştu.

62. MADDE NEYDİ?
“Takdiri indirim nedeni olarak, failin geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkilerigibi hususlar göz önünde bulundurulabilir.“

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber