Trabzon’da yaşlı adama 30 bin TL’lik tuzak

Yaşlı adamın parasını dolandıracaklardı son anda polis engelledi

Trabzon’da yaşlı adama 30 bin TL’lik tuzak
Haber : Şükrü Üçüncü
Trabzon’da telefon dolandırıcılığını polis ekipleri son anda engelledi. Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; 155 Polis İmdat Hattına arayan bir vatandaş, Hüseyin G. (81) isimli şahsın telefon dolandırıcıları tarafından dolandırılmak istendiği bilgisini verdi. Bu durum üzerine harekete gecen polis ekipleri; Hüseyin G’nin dolandırıcılara parayı yatırmadan önce bulmak için çalışma başlattı.
 
Yapılan aramada Hüzeyin G’nin telefonun sürekli meşgul olması nedeniyle kendisini tam yerini tespit etmek için teknik çalışma yapan polis ekipleri yaşlı adamın Ortahisar ilçesi Kahramanmaraş Caddesinde olduğunu tespit etti. Harekete gecen polis ekipleri; Hüseyin G.’yi elinde 30 bin TL’yi buldu. Gerçek polisleri karşısında gören Hüseyin G. önce bir anlam veremez iken gerçek polisler tarafından kendisine anlatılınca şok oldu.
 
Çarşı Polis merkezinde Asayiş Şube Güven Timleri tarafından getirilen Hüseyin G. dolandırıcıların elinden son anda kurtuldum söyledi. İfadesinde Hüseyin G. “ Telefon ile arayan bir şahıs kendisini polis olarak tanıttıktan sonra hesabımda bulunan parayı kendilerinin belirtmiş olduğu farklı bir bankanın hesabına yatırmamı söyledi. Bende 30 Bin TL’yi çektim ve belirtilen bankanın hesabına yatırmak isterken Güven Timleri tarafından bulunarak engellendim.”dedi.
 
Öte yandan yaşlı adamı arayan numara üstünde çalışma yapan polis ekipleri; dolandırıcıların Şanlıurfa ili Akçay ilçesinden aradıklarını tespit ederek çalışma başlattı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber