Trabzon'da tutuklanan DEAŞ'lı herşeyi açıkladı: 450 askerlerini öldürdük

DEAŞ'a katılan G.T adlı Türk ifadesinde herşeyi anlattı

Trabzon'da tutuklanan DEAŞ'lı herşeyi açıkladı: 450 askerlerini öldürdük

Almanya'da yaşarken kaçak yollarla Suriye'ye giderek terör örgütü DEAŞ'a katılan G.T adlı Türk, Trabzon'da tutuklandı. Pişman olduğu için örgütten kaçmaya çalıştığını ancak başka br grup tarafından yakalanıp hapsedildiğini belrten G.T., sonunda Türkye'ye teslm edildiğini söyledi. İfadesinide UNESCO Tehlike Altındaki Dünya Miras Listesi'nde bulunan Palmira'nın yağmalandığı çatışmalara katıldığını anlatan G.T., "Esad güçleir 450 kayıp verd.i Bze 200 dolar ödül verildi" dedi.

Almanya'da yaşarken Türkye üzernden Surye'ye gderek terör örgütü DEAŞ'a katıldı. İnternet üzerinden din içerikli videolar izlediğini belirten G.T., "Bu sırada bol kıyafetler giyince ırkçı saldırılara uğradım" dedi. Dikkat çekmemek Türkiye'ye gidiş dönüş uçak bileti aldığını anlatan G.T., İstanbul üzerinden Trabzon'a gidip bir gece otelde kaldığını, ertesi gün Gaziantep'e gittiğini söyledi.

"600 KİŞİDEN 70'İ TÜRKTÜ"

G.T. ifadesinde, "Gaziantep'te internet kafeden bağlantı kurdum ve bana verilen üç telefonu aradım. Sonra bir taksiye bindim ve buluşma noktasına gittim. Burada Enes kod adlı D.B. isimli kişiyle buluştum. İçerisinde 15 kişinin olduğu bir araca bindim. Araçta Özbek, Rus ve Çeçenler vardı. Buradan bir okula götürüldük. 600 kişiden 70' Türk'tü" dedi.

"BİZE 200 DOLAR ÖDÜL VERDİLER"
Götürüldükler kampta 15 gün silah eğitim aldığını ardından Humus'a gittiklerini anlatan G.T. "Kalaşnikof verdiler. Kanas keskin nişancı tüfeğin nasıl kullanacağıma dair videolar izledm. Bir süre sonra Emir Düccane Tunus'den kanas silah eğitim talep ettim. 2015 yılı şubat ayında silahı aldım. 2015 yılında Suriye rejim güçlerine karşı 300 DEAŞ mensubuyla birlikte Palmira Savaşı'na katıldım. Görevim 5 kişiyle birlikte rejim güçlerinin Tadmor hapishanesindekileri kurtarmaktı. 500 kişiyi kurtardık. Savaşta 115 kayıp verdik. Esad güçleri 450 kayıp verdi. Burada 12 bin adet Kalaşnikof, 17 bin adet biksi, 3 milyon uçaksavar mermisi, milyonlarca otomatik tüfek mermisi DEAŞ'ın içerisindeki hilafet ordusu tarafından ganimet olarak alındı. Bize de 200 dolar ödül verildi" ifadelerini kullandı.

FIRAT KALKANI'NI DUYUNCA KAÇMAK İSTEMİŞ!

Türkiye'nn El Bab'a yönelik operasyon yapacağını duyunca örgütten kaçmak için babasından yardım istediğini belirten G.T., "Babamdan 2 bin euro stedm. Para ulaşamadan sınırlar kapandı ve operasyon başladı. 2016 yılı kasım ayında Hald Ebu Süleyman'da kanasçı olarak Esad rejimine karşı savaştık. 1 ay sonunda rejimin elindeki tüm petrol kuyularını aldık" dedi.

"RUS UÇAKLARI BOMBALADI EŞİM VE KIZIM ÖLDÜ"

DEAŞ tarafından evlendirildiğini ve br kız çocuğu olduğunu söyleyen G.T., "2017 yılı şubat ayında Rakka'da pazar yerine bomba atılınca kızım ve eşim öldü. Ben üç gün sonra kendime geldim. Eşimin abisi bana fotoğrafları gösterdi. Ben PKK'nın Rakka'ya greceğinin anlaşılması üzerine br köye gönderdiler. Orada bir evde insanlar bana bakıyordu. 2017 Temmuz ayına kadar bu evde kaldım. Bu dönemde DEAŞ terör örgütünden ayrılma kararı aldım. Örgüte katıldığıma pşman olmuştum" diye konuştu.

"KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN HTŞ'YE YAKALANDIM"

Ağabeyi isthbaratçı olan br kişiden yardım istediğini ve Türkiye'ye gelmek için br kaçakçıyla buluştuğunu anlatan G.T., şöyle devam etti: "Halep'ten İdlib'e yola çıktık. Heyet Tahrir- Şam (HTŞ) mensubu kişiler biz yakaladı. İdlib'tek Sincar Merkez Hapishanesi'ne getirdler. 70 gün kaldım, bana işkence yaptılar,  Ellerim bağlı yemek yedim. Sonra merkez hapishanesine gönderdiler. Suriye rejimi HTŞ'ye yönelik saldırılar düzenliyordu. Bir gece apar topar ben ve 38 kişiy DEAŞ'ın bulunduğu bir köye götürdüler ve rejime karşı savaşmamızı istedler. Gittğmz yerde bin kişi vardı ama silahımız yoktu. Tek kurtuluşum ÖSO bölgesine geçerek teslim olmaktı. ÖSO Bölgesine geçmek için hareket ettm ve rejim saldırısına uğradık. 600 kişi öldü. Benim de bulunduğum 350'ye yakın insan da ÖSO bölgesine geçerek teslim oldu. 2 ay Felak Şam Grubu'nun hapishanesinde kaldım. Türk olduğum için ben Çeş-İdlib grubuna verdiler. Bir Lübnanlı ile yer altında 9 ay kaldım. Daha sonra serbest bırakıldık ve Türk yetklilere teslm edildik."

Trabzon Emnyet Müdürlüğü ekiplerince sorgulanan G.T. çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler