Trabzon'da Tanju Gürsu'nun ismi yaşatılacak

Trabzon'un Ortahisar Belediyesi Trabzonlu sinema sanatçısı Tanju Gürsu'yu unutmadı.

Trabzon'da Tanju Gürsu'nun ismi yaşatılacak

Trabzon'un Ortahisar Belediyesi, geçtiğimiz yıl vefat eden Trabzon'un değerlerinden usta oyuncu Tanju Gürsu'un ismini yaşatacak bir karara imza attı. 

Trabzonlu sanatçı Tanju Gürsu'nun ismi Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Kemerkaya Mahallesi'nde bulunan Bahar Sokak'ta yaşayacak. 

Ortahisar Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle alınan karar doğrultusunda Kemerkaya Mahallesi'nde bulunan Bahar Sokak'ın ismi Tanju Gürsu Sokak olarak değiştirildi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonlu sanatçıların ve önde gelen şahsiyetlerin isimlerinin yaşatılmasına gayret ettiklerini belirterek, yıllarca Yeşilçam'da oyunculuk yapmış ve Türk halkının gönlünde taht kurmuş usta oyuncu Tanju Gürsu'nun ismini Bahar Sokak'a verilmesinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi.  Başkan Genç, "Şehrimizin bağrından çıkmış çok kıymetli oyuncumuz Tanju Gürsu'ya olan vefa borcumuzu yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimizden birçok sanatçı, siyasetçi, bilim adamı ve önemli şahsiyetler çıktı. Bunların isimlerinin değişik platformlarda yaşatılması için gayretlerimiz sürüyor. Şehitlerimizin isimlerinin yaşatılması için gösterdiğimiz çabanın aynısını bu değerlerimizin yaşatılması için de gösteriyoruz. Yeşilçam'ın önemli oyuncuları arasında yer alan rahmetli Tanju Gürsu'nun isminin yaşatılması için meclis üyelerimizin teklifleri doğrultusunda çalışmalarımızı neticelendirdik. Ve belediye meclisinde oybirliğiyle aldığımız karar doğrultusunda kıymetli oyuncumuzun ismini Kemerkaya Mahallesi'nde bulunan Bahar Sokak'a verdik. Ortahisar Belediyesi olarak bundan son derece memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isterim. Meclisimize de oybirliğiyle aldığımız bu karardan dolayı teşekkürlerimi iletirim." ifadelerine yer verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber