Trabzon'da sokağa çıkma yasağında market, bakkal ve manavların çalışma saatleri

Trabzon Valiliği, bakkal,market ve manavların çalışma saatlerini düzenledi

Trabzon'da sokağa çıkma yasağında market, bakkal ve manavların çalışma saatleri

Haber61 Haber Servisi

1 Mayıs'ta başlayacak ve 3 gün sürecek olan sokağa çıkma kısıtlaması sürecinde, bakkal, market ve manavların açık olacağı gün ve saatlere yönelik düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme Trabzon Valiliği tarafından duyuruldu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

Ramazan ayı münasebetiyle, sokağa çıkma kısıtlamasının öncesinde 30.04.2020 perşembe günü market, bakkal ve manavların çalışma saatleri 08.00-23.00 olarak belirlenmiştir.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 01.05.2020 Cuma günü market, bakkal ve manavlar 09.00 - 14.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altı hariç) zorunlu ihtiyaçlarının  karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız araç kullanabilir) ikametlerine en yakın market , bakkal ve manava gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal ve manavlar evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

02.05.2020 cumartesi ve 03.05.2020 Pazar günleri market , bakkal ve manavlar kapalı olacaktır.

Alınan kararlara uymayan iş yeri sahiplerine ve müşterilerine , Umumi Hıfzısıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince idari para cezası başta olmak üzere, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber