Trabzon'da Şike Anıtı tanıtıldı

Trabzonspor taraftarı kendi şike anıtını kendisi yaptı, ezeli Fenerbahçe maçı öncesinde stadyumun önünde halka tanıttı.

Trabzon'da Şike Anıtı tanıtıldı

Haber61 / Haber Servisi / Emrah Paça

Trabzonspor taraftarlarının topladığı paralarla yapılan ve 2010-11 ile ilgili devam eden şike sürecine gönderme yaptığı 'Şike anıtı', bugün Medical Park Stadyumu önünde tanıtıldı. 


Taraftarların bir araya gelerek topladığı parayla yaptırılan anıt, Trabzonspor - Fenerbahçe maçı öncesinde römork ile taşınarak stadyum önüne getirildi. Ezeli maç için gelen taraftarlar 3 Temmuz Şike Anıtı2na büyük ilgi gösterirken bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. 


3 Temmuz Şike Anıtı'nın yapılmasında büyük rolü olan Halit Şahin, Haber61'e anıtın yapım sürecini değerlendirdi.

Trabzonspor'un şikeyle çalınan ve Fenerbahçe Müzesi'nde duran 2010-2011 yılı şampiyonluk kupasını almasıyla tanınan Halit Şahin, 3 Temmuz Şike Anıtı'nı taraftarlar olarak Trabzonspor Kulübü'ne armağan ettiklerini söyledi.

Gönüllü taraftarların 1'er lira destek vererek yaptırdığı anıtı anlatan Şahin şöyle konuştu: "Bizim için gurur verici birşey. Çünkü anıtta vefat eden, şehit olan çocuklar var. Bir şampiyonluk kupamız var, temsilen onun 3 katı büyüklükte orijinali var. Altta yine özlü sözler var, vefat etmiş kardeşlerimizin isimleri var. Logomuz ve şampiyonluk kadromuz var.

Bizler taraftar olarak üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyorum. Mücadelenin de devam etmesi lazım. Önemli olanın kupa olmadığını hep söyledim. Alınmak istenirse gider alırız, yapmak gerekirse gider yaparız. Önemli olan adalet duygusunu anlatmamızdı. Sembolik olan bu anıt adaleti anlatıyor ve bu bizden Trabzonspor kulübümüze bir armağan. Hediyemize 3 Temmuz Şike Anıtı ismini verdik. Sürpriz hediye yaptık, getirdik ve bıraktık. Şu an römork üzerinde duruyor.

Fenerbahçe maçı var diye bugüne denk geldi. Biz 61 gün önce düşündük tesadüf olacak ya bugüne denk geldi. Bundan sonrası şehri ve Trabzonspor kulübünü yönetenlerin, başkanımızın kendi aralarında yapacakları istişareyle yer belirlemelerine bakıyor. Çünkü burada temsili bir şey var, yüzlerce taraftarın 1'er liralarıyla toplanarak yapılmış bir eser var. Bizden çıktı, gerisi artık onlarda. Herhangi bir olumsuz bir şey şu ana kadar yok. Bürokratik işlemler uzun sürecekti biz onu beklemek istemedik, 61. günde getirmek istedik. Fenerbahçe maçı olduğu için de anlamlı bir gün." 




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber