Trabzon'da kamulaştırma 4 mahalleyi mağdur etti

Trabzon'un önemli projelerinden Kanuni Bulvarı'nın yapımı sırasında gerçekleşen kamulaştırmalar Gözalan, Gölçayır, Düzyurt ve Kutlugun sakinlerini mağdur durumda bıraktı.

Trabzon'da kamulaştırma 4 mahalleyi mağdur etti

Trabzon'un Gözalan, Gölçayır, Düzyurt ve Kutlugun mahallelerinde oturanlar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin imar uygulamalarından dolayı mağdur olduklarını ifade etti.


Şehir merkezinde trafiği rahatlatmak amacıyla karayolları ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin 24 kilometrelik Kanuni Bulvarı projesinde yapılan kamulaştırmalar tepkilere yol açıyor. 

Yapımı devam eden projede Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İmar Kanunu'nun 18'inci maddesine dayandırarak arazilerin yüzde 40'ını yeşil alan yapılacağı gerekçesiyle ücretsiz kamulaştırdı. Arazi sahipleri ise, arazilerinin rayiç bedel üzerinden kamulaştırılmadığını ve adil bir şekilde kamulaştırma istediklerini söyledi. 

Kanuni bulvarı projesinin 19 kilometrelik bölümünün yaklaşık 14 kilometresi, karayolları bölge müdürlüğü tarafından istimlak edilerek bedelleri vatandaşa ödendi. Kalan 5 kilometrelik alan için ise büyükşehir belediyesi, imar kanununun 18. maddesine dayanarak arazilerin yüzde 40'ını ücretsiz kamulaştırıldı. Yapılan  bu uygulama neticesinde mağdur olduğunu öne süren Gözalan, Gölçayır, Düzyurt ve Kutlugun mahalle sakinleri ise, arazilerinin piyasa fiyatına eş bir bedel üzerinden kamulaştırılması için yetkililere seslendi. 

Trabzon'da kamulaştırma 4 mahalleyi mağdur etti

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırma uygulaması nedeniyle mağdur olduklarını ileri süren vatandaşlar, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptılar:

- "Kimi insanlardan yüzde 40 yer alırken, kimi insanlarnda yüzde 5, yüzde 10 alarak insanları birbirine düşürdü. Bizim buradaki yerimizin dönümü milyarlar ediyor. Bu kadar ufak, basit rakamlar değil. Gelin elimizden alın diyecek halimiz de yok. Burada gariban vatandaşın 1 dönüm yeri var. Bunun 400 metrekaresini aldım demek hak değil, hukuk değil" 

- "Belediye tarafından müşterek olduğum arazim alındı. Kısmi bir bölümü çevre arsalardan verildi. Bir kısmı da bana çok uzakta olan bir yerde yerime eşdeğer bir yer verilmedi."

- "Kimin yerini kimden alıp kime peşkeş çekecekler? Buna karşıyız. Sakın denemeye kalkmasınlar. Bunun sonu çok kötüye gider" 

- "Yapılan imar usule aykırı bir ilandır kanuni bulvarı yolunu bedavaya getirmek için yapılan bir ilandır."  
Ulusal 

Trabzon'da kamulaştırma 4 mahalleyi mağdur etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber