Trabzon'da hava yine bildiğiniz gibi kirli...

Trabzon'da kış mevsimiyle beraber hava kirliliği yine baş gösterdi.

Trabzon'da hava yine bildiğiniz gibi kirli...

Haber61 / Haber Merkezi / Sizden gelenler

Türkiye'nin yaşanılabilir kentleri arasında gösterilen Trabzon'da hava kirliliğinin hala önüne geçilemedi.


Kış mevsimiyle beraber gelen kar yağışı ve soğuk havanın etkisinde olan Trabzon'da vatandaşlar bir yandan kar yağışı sonrasında kalan sıkıntılarla mücadele ederken diğer yandan kirli havayla boğuşuyor. 

Whatsapp ihbar hattımıza sizden gelen fotoğraf ve bilgiler doğrultusunda, Trabzon'un merkez mahalleleri ve ilçelerinden vatandaşlar hava kirliliğinden ve denetimsizlikten şikayetçi. 

Her ne kadar Temiz Hava Eylem Planı çerçevesinde Trabzon'da doğalgaza geçiş süreci yaşanıyor olsa da sürecin ağır ve aksak ilerlemesi vatandaşların tepkisini çekiyor. 

Trabzon'da hava kirliliğini azaltmak için kalorifercilere eğitim dahi verilmişti ancak bu ve benzeri çözümler şu an için Trabzon'da hava kirliliğin önüne geçmek için yeterli görünmüyor. 

Bunların yanı sıra Ortahisar ilçesinde 70 binden fazla binaya doğalgaz getirilmesine rağmen merkezde halen çok sayıda binada kömürle merkezi ısıtma veya sobayla ısınmanın tercih edilerek kalitesiz kömür kullanılması hava kirliliğinin önüne geçilememesinde önemli bir etken. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi arasında çatışma konusu dahi olan doğalgaza geçiş sürecinin tamamlanacağı tarih merakla beklenirken, Trabzonlular uzun bir süre daha hava kirliliğinde şikayet etmeye devam edecek gibi görünüyor. 


Sizden gelen fotoğraf ve beyanatlar:

Yeşiltepe'de yaşayan bir vatandaş: "Güzel Karadenizimizi bile seyretmemize izin vermiyor bu hava kirliliği. Kaybettiğimiz sağlığımız da cabası."




Beşirli'de yaşayan bir vatandaş tarafından kaydedilen video ve yorumu: "Bu apartman bacası hava kirliliğinin yarısına tek başına neden oluyor bile olabilir! Bölgede doğalgaz altyapısı olmasına rağmen durum böyle. Bu konudaki farkındalığın artmasını diliyorum."

Trabzon'da hava yine bildiğiniz gibi kirli...


Trabzon'un Akçaabat ilçesinden bir vatandaşın gönderdiği fotoğraf ile beraber şikayeti: "Dumanı görülen yer Akçaabat Merkez İlköğretim Okulu. Bu dumanı her gün soluyoruz. Burası Otogar mevki. Yeter artık. Zehirleneceğiz." 

Trabzon'da hava yine bildiğiniz gibi kirli...








 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber