Trabzon’da Halep vurgunu

Kendilerini Büyükşehir Belediyesinde görevli süsü veren kişiler Uzunsokak’ta bir iş yerini arayarak Halep’e yardım topluyoruz diyerek 40 bin TL dolandırdı.

Trabzon’da Halep vurgunu
Haber : Şükrü Üçüncü
Trabzon’da kendisini belediye başkanının sekreteri olarak tanıştıran kişiler Ortahisar ilçesi Uzunsokak’da bir mağazayı arayarak 40 Bin TL dolandırdığı öğrenildi.
 
Haber61.net’in edindiği  bilgiye göre; Kendilerini Trabzon Büyükşehir Belediyesi sekretaryasından aradığı süsü veren bir kişi Ortahisar İlçesinde bulunan bir mağazayı arayarak, “Suriye’nin Halep şehrine yardım topluyoruz.”söyledi. Mağaza çalışanları kendilerini arayan kişilerin belirtmiş oldukları hesaba 40 Bin TL bağışta bulundu.
 
Bir süre sonra bağışı yapan kişiler, dolandırıldıklarını anlayarak Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne giderek polislerden yardım istedi. Harekete gecen polisler, şahısların arayan telefon numarasının Tanju A. İsimli şahsa ait olduğunu tespit etti. Telefon üzerinden yapılan teknik takipte Tanju A.’ya yardım ettiği öğrenilen kardeşi Cengiz A.’nın  da kimliği tespit edildi. Harekete gecen polisler şahısların yakalanması çalışma başlattı.
 
Trabzon Polisinin yapmış olduğu çalışma sırasında şahısların Antalya ilinde de aynı yöntem ile dolandırıcılık yaptığı bilgisine ulaştı. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirmiş olduğu çalışma sonrasında iki kardeş Çankırı ilinde polis ekipleri tarafından yakalandı. Şahıslar Antalya’ya sevk edildi.  
 
Burada yapılan çalışmada şahıslar dolandırıcılık yöntemi ile elde ettikleri parayı İstanbul ilinde bulunan Sibel K. isimli bir kadının hesabına yatırdıklarını tespit etti. Durum ile alakalı İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne haber verilerek şahıs gözaltına alındı. Olayla alakalı soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber