Trabzon'da 40 yaş üzerine aşı sitemi! İşte aşılamada son durum

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta şehirdeki aşılamada son durumu aktardı

Trabzon'da 40 yaş üzerine aşı sitemi! İşte aşılamada son durum

Haber61 Haber Servisi - Koronavirüse karşı aşılama çalışmaları tüm hızıyla davem ederken Trabzon'daki son durumu İl Sağlık Müdürü Hakan Usta açıkladı.

Usta, randevulu ve randevusuz olmak üzere aşılama çalışmalarının sürdüğünü aktarırken özellikle 40 yaş üzeri kesimdek ilgisizliğe sitem etti. Usta herkesi aşı olmaya devam etti.

Hakan Usta "Değerli halkımız aşı organizasyonunda randevulu ya da randevusuz olmak üzere Meydan Parkı da dahil olarak birçok sağlık tesisimizde ve aile hekimliklerimizde aşı yapabilir haldeyiz.Sizlerin talepleri doğrultusunda aşılama oranlarımızı yukarıya çektiğimiz takdirde toplumsal bağışıklanmayı sağlamış olacağız.Hepimizin sağlığı sizin aşı yapılmanızdan geçmekte.Özellikle tabloda gördüğünüz gibi 40 yaş üzeri kişilerin aşılarında ciddi eksikliklerin (2.dozlarda özellikle)olduğu göze çarpmakta. Lütfen ivedi bir şekilde aşılarımızı yapılalım.." ifadelerini kullandı.

Usta'nın paylaştığı aşılama tablosuna göre toplam 626 bin 934 hedef nüfus içerisinde 352 bin 507 kişi aşılandı. Aşılamaların yüzde 56'lık kısmını ilk doz kapsadı.

Tabloda ise şu verilere yer verildi;

aşılama

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber