Trabzon kurumsal kimliğine kavuşuyor

Trabzon da kurumsal kimlik sahibi olan şehirler arasına katıldı.

Trabzon kurumsal kimliğine kavuşuyor

Haber61 / Haber Merkezi / Özel Haber: Selay SAYKAL

Trabzon için kurumsal kimlik çalışması yapıldı.

Trabzon Valiliği tarafından yaptırılan kurumsal kimlik çalışmasında Trabzon’un yurt dışında kurumsal kimlik üzerinden tanıtımının yapılması, Trabzon’la özdeşleşen değerlerinin ön plana çıkarılması ve marka değerinin korunması hedefleniyor. Türkiye’de kurumsal kimliği olan şehir sayısı Trabzon’la beraber 12 olacak. Kurumsal kimliği Trabzon’da faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlar, hem yurt içi hem de yurt dışı tüm yazışma ve çalışmalarında kullanacak.
 
HAMSİLİ VE BORDO MAVİ LOGO

Trabzon’un değerlerinden yola çıkılarak tasarlanan kurumsal kimlik çalışmasında, şehrin en büyük değerlerinden biri olan Trabzonspor’un renkleri olan bordo ve mavi kullanıldı. Yine Trabzon’un bir dönem en büyük gelir kaynaklarından biri olan ve şehirle özdeşleşen hamsi figürü de kurumsal kimlikte yer alıyor. Trabzon yazısının bulunduğu logoda, ‘TR’ harfleri, Türkiye’nin de plaka kodu olduğu için büyük harflerle vurgulandı. 'TR' harfleri için bordo, geri kalan harfler için mavi renk kullanıldı. Ayrıca logoda bulunan hamsi figürü için de denizi yansıttığı için mavi renk tercih edildi.

Trabzon'u sembolize edecek çalışma yakın zamanda Trabzon Valiliği tarafından kamuoyuna açıklanacak.



 
 
 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler