Trabzon evim mağdurları "haksız yere yıpratıldık"

Evim mağdurları Trabzon Meydan Parkı'nda basın açıklaması yaptı.

Trabzon evim mağdurları "haksız yere yıpratıldık"

Haber61 Haber Servisi

Trabzon Evim mağdurları bugün meydan parkında yaptıkları basın açıklamasında "Bizler, halk dilinde evim şirketleri olarak bilinen faizsiz finans sistemi üzerinden birikim yaparken resmi gazetede yayımlanan bir kanun ile mağdur duruma düşürülen üyeleriz" dedi.

Mağdurlar adına konuşma yapan Murat Kazaz "2 Temmuz 2021 günü faizsiz finans sistemi üzerine yapılan bir düzenleme ile içinde Trabzon' un da bulunduğu ve memleketimizin bütün şehirlerinde yaşayan elli dört bini aşkın insanların umutları, gelecekleri ve bütün helal birikimleri yok hükmüne indirildi. Bizler, halk dilinde evim şirketleri olarak bilinen faizsiz finans sistemi üzerinden birikim yaparken resmi gazetede yayımlanan bir kanun ile mağdur duruma düşürülen üyeleriz. Ülkemiz sınırları içinde her türlü yasal mevzuata uygun bir şekilde ticari hayatlarına devam eden bu finans kurumları otuz yıldır hizmet vermekteydiler" diye konuştu.

Binlerce vatandaş ve aileleri yok sayılıp mağdur edildi

Gelir düzeyi belli insanların ve inançları gereği hassasiyet ile faiz sistemine mesafeli durarak birikim yapmak isteyen üyelerin birlikte ekonomik işbirliğine gittikleri bir yapıyı oluşturan bu sistem hâli hazırda işlerken bir gecede BDDK raporları ve isteği üzerine hiç bir tedbir alınmadan kesin emirle kapatıldı. İşleyişe hakim olan devlet kurumları tedbirsiz bir şekilde sistem içinde ki 21 evim şirketi özelinde kapatma yolunu tercih edince binlerce vatandaş ve aileleri yok sayılıp mağdur edildi.

Altı ayı aşkın süre geçmiş oldu. Önce BDDK sonra tasfiyeden sorumlu hâle TMSF isimli kurum bu duruma yöneticilik yapmaya başladı.

Bizler Evim Mağdurları Platformu olarak mağduriyetimizin ilk gününden bu yana memleketimizin diğer şehir meydanlarından, sosyal medya mecralarından ve hatta başkentimiz Ankara'da hakkımız olanı almak için alanlara çıktık. Basın açıklamaları yaptık. Parti yetkilileri ve devlet kurumları yöneticileri ile görüşmeler gerçekleştirdik.

Trabzon evim mağdurları

Mağdur edilen vatandaşlar olarak haksız yere yıpratıldık

En son 22 Kasım da başlayarak geceli, gündüzlü süren ve yüzlerce katılımcı ile birlik olduğumuz oturma eylemini TMSF önünde gerçekleştirdik.

Çok uğraş vermek gerekiyor hak alma mücadelesinde. Buna aylardır Evim Mağdurları Platformu olarak yaşayarak canlı şahitlik ediyoruz.

Çünkü, TMSF isimli kurum sorumluluk durumuna geldiği günden bu güne mağdur durumda olan insanların haklarını koruyup kollamadı. Bilakis yaptığımız ilk görüşmelerde bizleri suçladı, hak ararken devlet kurumu çalışanlarından hakaretler işittik.

Bu durum biz mağdur olan insanları ayırmadı aksine Evim Mağdurları Platformu bünyesinde bir bütün haline getirdi.

Geldiğimiz süreç itibariyle TMSF isimli kurum bizlerin bu sorun karşısında tek haklı taraf olduğumuzu ancak idrak edince kısmen de olsa olumlu sonuç almak adına durum bildirimi yapmaya başladılar.

Bu süreç çok uzadı. Biz mağdur edilen vatandaşlar olarak haksız yere yıpratıldık. Derdimiz ve isteğimiz yetkili kurumların vatandaşın hak ve menfaatlerini korumak adına taraf olup en kısa zamanda çözüm odaklı sonuç ilan etmeleridir.

Devletimiz yönetiminden beklentimiz, bu karamsar tabloyu düzeltmek elinizde. Sorumluluk sahibi kurumlara vereceğiniz her sorun çözücü talimatınız önemlidir. Bu sıkıntılı durumun vehametini ortadan kaldıracaktır. 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler