Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde arama kurtarma ekibi kuruluyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde arama kurtartma ve balık adam ekibi kuruluyor. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde arama kurtarma ekibi kuruluyor

Haber61 Haber Servisi / Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda söz alan İYİ Partili meclis üyesi Davut Çakıroğlu “İzmir Depreminde Belediyelerin kurtarma ekiplerini gördük. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir ekibi var mı?  En son ne zaman eğitim aldılar?” sorusunu sordu.. Ayrıca Çakıroğlu “Gelin bu Gülcemal’den vazgeçelim. Burada bir proje bile yok. Şehire bir katkısı da yok. O zaman dolduruldu şimdi siz o dolguyu yarıp geçmek için 15 Milyon onay istiyorsunuz.” İfadelerini kullandı.

 Zorluoğlu ise “Büyükşehir Belediyesinde yeni bir yapılandırma başlattık. 30 kişilik bir ekibi arama kurtarma ekibi  oluşturduk. Bu ekip gerek jandarma ve AFAD’dan  eğitim alacaklar ve inşallah hazır olacaklar. Gerek ilimizde gerek başka illerde yaşanacak olumsuzluklara müdahale edecekler. Ayrıca 11 kişilik de balık adam ekibi oluşturuyoruz. Denizde ve gölde boğulmalara karşı anında müdahele edecek bir ekip oluşturuyoruz.” Şeklinde konuştu.

Gülcemal konusundaki soruya da cevap veren Zorluoğlu “Gülcemal için sizin gibi düşünmüyorum. Oradaki bölüm için güzel işler olacağını ve yatırımcı bulacağımıza da inanıyorum. İnşallah orada mega bir lunaparkta beraber eğleniriz diye düşünüyorum. “ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber