Trabzon Barosu: İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz

Trabzon Barosu basın açıklaması yaptı

Trabzon Barosu: İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz

Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından, barolarla eş zamanlı olarak saat 13:00'de Meydan Parkı Atatürk alanında İstanbul Sözleşmesinin Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlükten çıkması nedeniyle Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu(TÜBAKKOM) tarafından hazırlanan basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklaması Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Av. Gülcan Kara tarafından okunduktan sonra, Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez konuşma yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN VAZGEÇMİYORUZ…

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye yönelik Cumhurbaşkanı Kararı’nın Anayasamıza, Kanunlarımıza ve Uluslararası mevzuatlara aykırı olmasına rağmen; Türkiye Barolar Birliği, Barolarımız, Dernekler, Siyasi Partiler tarafından Danıştay 10. Dairesinde açılan iptal davalarında yürütmeyi durdurma taleplerimizin reddi nedeniyle, 01.07.2021 tarihinde ülkemiz sözleşmeye taraf olma sıfatını kaybetmektedir.

Trabzon Barosu: İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz
İstanbul Sözleşmesi kadına yönelik şiddeti ayrımcılığın ve eşitsizliğin bir sonucu olarak gören, kadına, çocuğa yönelik şiddeti engellemek için taraf devletlere, kadına yönelik her türlü şiddetin, ev içi şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması, suçların kovuşturulması, suçluların cezalandırılması, kadına karşı şiddetle mücadele alanında bütüncül, eş güdümlü, etkili işbirliği içeren politikaların hayata geçirilmesi görevlerini yükleyen ve artık uluslararası hukukun kaynaklarından olan örf adet hukukuna da dönüşmüş bir İnsan Hakları Sözleşmesidir.

İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmediğimizi belirterek, Sayın Cumhurbaşkanını Anayasaya aykırı olan bu işlemi kaldırmaya davet ediyor, kadının insan hakları kazanımlarından geriye gidişe neden olacak her türlü düzenlemenin karşısında olarak, Türkiye’nin her yerinde Barolar ve Barolarımız Kadın Hukuku Komisyonları/Merkezleri, tarafından kadın haklarının korunması, geliştirilmesi ve İstanbul Sözleşmesinde imzanın çekilmesi işleminin geri alınması için mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuyla saygılarımızla paylaşıyoruz. 

Trabzon Barosu: İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber