Snooker seven Trabzonlu Fatma teyze sosyal medyada gündem oldu

Snooker maçlarını büyük bir heyecanla takip eden Trabzonlu Fatma Teyze sosyal medyanın ilgi odağı

Snooker seven Trabzonlu Fatma teyze sosyal medyada gündem oldu

Snooker maçlarını büyük bir heyecanla takip eden Trabzonlu Fatma Teyze, Twitter'da torununun paylaşımı sayesinde sosyal medyada gündem oldu.

33 yaşında Trabzon'dan taşınıp İstanbul'da yaşamaya karar veren Fatma teyzenin 3 oğlu 2'de kızı var. Torunlarından biri ailede herkes futbol tutkunu iken onu snooker sporuna alıştırıyor. Bu sayede Fatma teyze Kadıköy'de bulunduğu evinde en büyük eğlencesi olan snooker maçlarına an be an takip etmeye başlıyor.

Trabzonlu snooker aşığı Fatma teyze sosyal medyada gündem oldu!

Spor spikeri olan torunun tweet atmasıyla sosyal medya da ilgi odağı olan Trabzonlu Fatma Teyze, yine torununda vasıtasıyla ünlü televizyon kanalının dikkatini çekiyor ve röportaj yapılmasına karar veriliyor.

Sporun Türkiye'de oynanmadığı konsunda serzenişte bulunan Fatma teyze bu spora Higgins ilk şampiyonluğundan sonra izlemeye başladığını söyledi.

Snoker sporunda favori oyuncularının Ronnie ve Mark Selby olduğunu söyleyen Fatma teyze, "Mark Selby'i oğlum gibi seviyorum." dedi.  

Snooker seven Trabzonlu Fatma teyze sosyal medyada gündem oldu

SNOOKER SPORU NEDİR?

Snooker sporu 1930'lu yıllarda İngiltere'de oynanmaya başlamıştır. İngiltere'de çok popüler bir spor olan bilardo oyunu, Asya kıtasında da oldukça ilgi görmektedir.

Snoker masasının boyutu 360x180 cm uzunluğundadır ve diğer bilardo masalarına göre daha büyüktür. İstekalar ise diğer bilardo istekalarına göre daha incedir. Toplar ise diğer bilardo toplarına göre daha küçük. Oyunda beyaz top haricinde 21 tane top bulunmaktadır. Bu topların 15'i kırmızı, diğerleri ise sarı, yeşil kahverengi, mavi, pembe ve siyah renktedir. 

Kırmızı top 1, sarı 2, kahverengi 4, mavi 5, pembe ve siyah 7 puan değerindedir.

Trabzonlu snooker aşığı Fatma teyze sosyal medyada gündem oldu!

Top dizilimi ise şöyledir:

Oyun D hattı da denilen bölgeden beyaz topa vuruş ile başlar. Topun hedefi kırmızı top olmadır ki amaç ilk açılışta yapılan güvenli vuruşta (Safety Shot) rakibe açık alanda kırmızı top bırakmamaktır. 

Bu aşamadan sonra yapılacak her kırmızı ardından bir renkli top hedef top seçilerek pot yapılmalıdır. Pot yapılan tüm renkli toplar delikten çıkartılır ve yerine koyulur. Her kırmızı topa 1 puan ve renkli topalara göre puanlar verilir. Pot yapılan krımızı toplar ise delikten çıkartılmaz. Tüm toplar sokulduğunda puanlar eşitse oyun siyah oyuna gider. Siyah oyunda siyah top yerine beyaz top da D Hattına koyulur. Siyah topu pot yapan oyuncu oyunu kazanmış olur.

Snooker masasının genişliğinden ötürü vuruş zorlukları yanmaması için SwanNeck, Spider ve Rest gibi aletler kullanılabilir.

Snooker'da topa dokunmak faul sayılamaktadır. Bu sebeple snooker oynayanlar giysilerini kontrol ederek topa vururlar.

snookerda top dizilimi

Beyaz topun cebe girmesi faul sayılır ve rakip bu faulle 4 puan kazanır. Beyaz top ile hedefte vurulması gereken topa vurulmaması faul sayılr ki aynı şekilde isteka SwanNeck, Rest ve Spider'da toplardan herhangibirine değmemesi gerekir.

Birden fazla renkli topun cebe girmesi aul sayılır.

Hakem faul sonrası hem faul hem ıska kararı verebilir, rakip oyuna kaldığı yerden devam edebilir, oyunu devam ettirebilir veya atışı tekrar ettirebilir.

Eğer faul sonrası isteka topu her iki yanından da göremez ise hakem FreeBall kararı verir ve oyuncu topa istediği topu hedef top olarak oynayabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber