Ramazan Akyürek Trabzon’da Nostalji Yapmış…

17/25 Aralık öncesinde FETÖ/PDY’nin kilit ismi Ramazan Akyürek’in Doğu Karadeniz’de bulunan Bölge illerini ziyaret ettiği ortaya çıktı. Ziyaretlerin hangi maksat ile yaptığı ise, esrarengizliğini koruyor.

Ramazan Akyürek Trabzon’da Nostalji Yapmış…
Haber : Şükrü Üçüncü
 
FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen İstihbarat Eski Daire Başkanı Ramazan Akyürek, FETÖ/PDY’nin gerçekleştirmiş olduğu 17/25 Aralık operasyonları öncesi Doğu Karadeniz turuna çıktığı gündeme bomba gibi düştü. Haber61.net Haber Servisinin edindiği bilgilere göre; Ramazan Akyürek, İstihbarat Daire Başkanlığından alındıktan sonra Teftiş Kurulu Başkanlığına getirildi.
 
Emniyet Genel Müdürlüğünden sonra ki makam olan Teftiş Kurulu Başkanı iken Ordu, Giresun, Trabzon, Rize illerine giden Akyürek’in hangi amaç ile bölgeye geldiği ise esrarengizliğini koruyor. Edinilen bir diğer bilgiye göre; Akyürek, Rize’de 2013 tarihinde Bölge İl Emniyet Müdürlerinin bir kısmı ile yemek yediği ve sonrasında Trabzon’a dönerek o tarihte İl Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilen konutta bulunan misafirhane de kaldığı bilgisine ulaşıldı.
 
24.11.2011 tarihleri ile 10.01.2014 tarihleri arasında Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü yapan Ertan Yavaş’ın dün Trabzon 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması sırasında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekiplerinin Tanık olarak ifadesini aldığı M.D. isimli polis memurunun vermiş olduğu beyanata göre; Akyürek, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü ile birlikte Rize iline gittiği ve burada Rize Emniyet Müdürünün de aralarında bulunduğu mini bir yemekli toplantı gerçekleştiğini söyledi.
 
O dönem Yavaş’ın koruması olan M.D, “ Tek bildiğim Ramazan Akyürek, bölgede birkaç ili kapsayan geziye geldi. Trabzon’da da Ertan Yavaş’ı ziyaret etti. Benimde bulunduğum araç içerisinde Ertan Yavaş, Ramazan Akyürek ve Akyürek’in bir şoförü ile birlikte Rize iline gittik. Burada Rize İl Emniyet Müdürü bizi karşıladı. Sonrasında müdürler yemeğe geçti. Geri dönerken akşam olmuştu. Akyürek yine bizim arabada Ertan Yavaş ile birlikte arkada oturuyordu. Ramazan Akyürek bana seslenerek, “ Radyonun sesini aç” oğlum söyledi. Bende dediğini yaptım. Ne konuştuklarını duymadım.”kelimelerine yer verdi.
 
Tanık M.D. bu beyanatları üzerine  Ertan Yavaş, “ Görevli mi geldi bilmiyorum. Ramazan Akyürek O dönem Emniyet Genel Müdüründen sonra gelen ikinci gelen makamında başında ki isimdi. Yolda hangi illere uğradı bilemiyorum. Trabzon’a da uğradı sonrasında Rize’ye gittik ve yemek yedik. Sonra Trabzon’a geri döndük. Yolda gelirken radyoyu açtırmasının sebebi şoförün ve korumanın arabada ne konuştuğumuzu duymasında diye olabilir fakat ne konuştuğumuzu hatırlamıyorum. Sonrasında Trabzon’da Emniyet Müdürünün kalmış olduğu konutun alt katında bulunan ve kendisi Trabzon’da görev yaptığı dönemde inşa ettiği misafirhanede kalmak istedi. Bana, “Nostalji yaşamak istiyorum.” Söyledi ve o gece orada kaldı sabahta gitti.”dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler