Ortahisar Belediyesi performans programı kabul edildi

Ortahisar Belediyesi ekim ayı toplantıları devam ediyor. 

Ortahisar Belediyesi performans programı kabul edildi

Haber61 Haber Servisi

Büyükşehir belediyesi Meclisinin bugün başlaması nedeniyle sabah saat 10:00’da yapılan Ortahisar Belediyesi meclis toplantısında Ortahisar Belediyesi 2022 yılı performans programı görüşüldü. 

Meclis toplantısında Özel kalem Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, İnsan kaynakları Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Makine İkmal Müdürlüğü, Basın yayın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü, Hukuk İşleri Müdürlüğü, Etüd ve Proje Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Emlak İstimlak Müdürlüğü, Muhtarlıklar Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü, Sosyal Yardım işleri müdürlüğü, Temizlik işleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü,  Yapı kontrol Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü’nün 2022 yılı performans programı üzerinde tek tek görüşmeler yapıldı.

Performans Görüşmeleri Hakkında konuşan parti grup başkan vekillerinden ilk sözü İYİ Parti Grubu adına Berrin Tezel Erkuloğlu “Performans programının hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Kaynaklarımızı ekonomik kullanmalıyız “ ifadelerini kullandı.

MHP Grup Ümit Akbaytürk Ortahisar Belediyesi 2022 Performans Programının hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı

CHP Grubu adına konuşan Cüneyt Zorlu performans programı hakkında görüşlerini belirtip şu soruları sordu “Belediyenin işçi sayısı artmış bunlar hangi şartlarda alındı. Buna bir standart alamadık. Biz yıllardır buradayız ama ilan açıldığını duymadık. Galiba Orbel üzerinden alınıyor birilerinin adamı diye.  Verilen hizmetlerde pek artış görmüyoruz ama personel sayımız artıyor. Araç sayımız düşüyor ama yaş artıyor. İş makinalarımızın yaş artmış. Genç makine sayımız da düşmüş.  AK Parti adına konuşan performans programını hazırlayanları tebrik ederim. Pandemiye rağmen performans programında gerçekçi bir strateji olduğunu görüyorum.” İfadelerini kullandı.

Başkan Ahmet Metin Genç ise “ 2021 yılında yaşanan pandemi nedeniyle bazı projelerde revizyon yapmaya çalıştık. Borçlanmamaya çalıştık. Faiz giderlerimizin artması kredilerden kaynaklı. Yeni kredi çekmedik. Krediler de görev süremizde içinde ödenecek. Pandemi nedeniyle devletimizinde ortaya koyduğu anlayış. Faiz kalemlerimizi kullanmamamıza rağmen neden faiz arttı. SGK ve vergi ödemelerimizin yapılandırmasından kullanıldı. İlave borçlanmadan Avaryum ve seyir terası projemizi yapmaya çalışıyoruz. Personelin oranına baktığımızda yeni personel alamıyoruz. Buradaki artışlar geçici personel alımlarından kaynaklanan personel. Cüneyt Bey, İlk Baştaki sorunuza istinaden ilave bir personel alımı söz konusu değil. Makinalar konusundaki görüşünüze katılıyorum. Yeni bir talep var. Bir strateji belirleyeceğiz orada.  Personel kıyafetleri konusunda bir eksiğimz varsa düzeltelim. Personelimizin kıyafeti bizi temsil ediyor. Eski kıyafet olmaması lazım. Davut Bey’in TİSKİ sözleri ile alakalı Büyükşehir ile bir görüşelim.  Projelerimiz ile alakalı bu yıl tamamlanmasını planladığımız Akvaryum projesi ile beraber şehir terası projemizi de bitirmeye çalışacağız. Kültür sanat ve spor alakalı çalışmalarımız devam edilecek. Kültür Sanat Merkezi ile alakalı talebimiz devam edecek. Avni Aker ile alakalı bir talebimiz oldu ama Sayın Zorluoğlu daha geniş bir alan hedefliyor.  Performans programını hazırlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. “ ifadelerini kullandı.

Ortahisar belediyesinin 2021 Yılı performans programı oy birliği ile kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber