Ortahisar Belediye Meclisi'nde eleştiri yağmuru!

Ortahisar belediyesi Nisan ayı meclis toplantıları başladı. Ortahisar Belediyesi meclis salonunda yapılan toplantılara Başkan Ahmet Metin Genç başkanlık yaptı. 

Ortahisar Belediye Meclisi'nde eleştiri yağmuru!

Ortahisar Meclis 1. Başkan Vekili ve 2. başkan vekilinin katip üyeleri encümen üyeleri, İmar komisyonu üyeleri, plan ve bütçe komisyonu üyeleri, Kültür Çevre Turizm ve spor komisyonu üyeleri, kadın erkek eşitlik komisyonu üyeleri seçimi ile Ortahisar Belediyesinin 2020 yılına ait faaliyet raporunun müzakeresi yapıldı. Beş yıllık imar planı ile alakalı müzakere, Gelir tarifesi değişikliği ile ahlaklı müzakere, dahil 14 gündem maddesi görüşüldü.

Meclis toplantısı oturumu başlamadan önce tüm patilerin temsilcileri Avukatlar günü vesilesiyle Avukat olan Ahmet Metin Genç’e çiçek takdim edildi. Ahmet Metin Genç de bu jest karşısında “meclisin tek avukatı olarak teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Bugün yapılan meclis toplantısını CHP, İYİ Parti, MHP ilçe başkanları da takip etti. 

Ahmet Metin Genç toplantı öncesinde yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz ay yaptığımız faaliyetlerden bahsetmek istiyorum. Pazarkap’ da otopark yapılması düşünülen alanda arkeolojik kalıntılar bulundu. Bu bölgeyi arkeolojik park haline getirmek istiyoruz. Akoluk ek hizmet binası çalışmaları sürüyor. 2. Karadeniz müzikleri beste yarışmasını gerçekleştirdik. Trabzon'da en mutlu köy projesi yapılıyor. Engelli vatandaşların toprakla buluşturulması amaçlanan bu proje DOKA'da birinci proje oldu. Sayın bakanımıza da bu projeyi sunduk. “ dedi.

ZORLU’DAN ELEŞTİRİLER

Genç’in ardından CHP Ortahisar Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu söz alarak konuştu.

Zorlu  "Öncelikle teşekkür ediyorum Pazarkapı’daki otoparktan vazgeçilmesi takdire şayan Zorluoğlu ve siz e teşekkür ediyorum. " dedi.

Zorlu "15 gün önce millet bahçesine gittim. Emeği geçenlere teşekkürler." ifadelerini kullanarak şöyle konuştu:

“Daha önce burada futbol oynanıp oynanmayacağını sormuştuk. Özel maçlar oynanacak demiştik. Ama orada futbol oynanmaz sadece piknik yapılır. İkinci olarak Sayın Ahmet Suat Öz yazıcı’nın eski bir fotoğrafını eline alıp fotoğraf çektirmesi bizi duygulandırılmıştı. O tribün yıkıldı başka bir şey yapıldı. Sorduğumuzda taşımaz dediler ama beni inşaat mühendisi olarak ikna etmedi.

Sırayla ile iş yapmak önemli. Bir iş bitmeden diğerine başlamak ne kadar doğru Gülcemal bitmeden Ganitaya başlamak ne kadar önemli. Trabzon'un deniz kenarını mahvetmek için elinizden geleni yapıyorsunuz. Deniz kenarında 1 metre kumumuz kalmadı. Niye böyle olduğuna bakıyorum. Tahkimat ve tarım toprağı dolgusu. Geçtiğimiz günlerde deniz kabardı. Deniz kahverengi oldu.

Bu belediyenin işi ama siyasilerinde bunu çözmek için bir çabası. 300 milyon bir ödenek lazım ve çıkmıyor. Kendi göbeğimizi kendimizi kesmemiz gerekiyor. Buraya dökülen tahkimattan para alınıyor.  nereye gitti bu paralar. Satılacak yerler var eski otogar gibi. Orası için buralar kaynak olarak kullanılamaz mıydı. Ya da kredi çekilip burası yapılamaz mıydı. 

Geçmişte birçok sözler verildi demiryolu ile alakalı yapılmadı yapılacağı yok.

Trabzon havaalanında 2500 olan pist 3000 metreye çıkacaktı yapılmadı. 2. pist yapılacak dendi yapılmadı. 2. havaalanı yapılacaktı yapılmadı. İkinci havaalanı derken Rize ve Giresun – Ordu’da yapıldı galiba bir o konuyu yanlış anladık.

3000 metre neden önemli, büyük uçakların inmesi için. Rize ve Ordu’da bu mesafeler mümkün.. Trabzon 2650 metrede kaldı. 

Gündemi meşgul eden konulara girmeye gerek yok. Ortahisar'ın sorunlarını konuşalım. Gündemde bir konu var ve ilçe başkanınıza kadar herkes açıklama yaptı. Biz Ortahisar’a bakalım o konuya hiç girmiyorum.

5 tane hastane ismi vermiştim hangisi kalacak dedim. Numune Hastenesi demişti Ortahisar ilçe başkanı. Kemik hastanesi, Numune demişti dün de Ahi Evren dendi. Biraz daha konuşsa Trabzon’da hastane kalmayacak. " ifadelerini kullandı.

GENÇ’TEN MÜDAHALE
Zorlu'nun AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu hakkında eleştirilerini sıralayacağı sırada Başkan Ahmet Metin Genç'ten müdahale geldi. Mecliste siyasi tartışmaların yapılmadığını ve böyle bir gelenek oluştuğunu belirten Genç "Burası Ortahisar Belediye meclisi siyasi bir mekan değil. İl başkanları ile alakalı eleştirileri Ortahisar ilçe başkanınız var o konuşur. Burası siyasi alan değil. Siyasi alana çekmeyin. İl Başkanı sayın Mumcu diye başladınız mı olmuyor. Bu siyasi söylem ona müsaade etmiyorum. Konuşmanızı bu şekilde sınırlandırıyorum. Konuşmanıza devam edebilirsiniz" ifadelerini kullandı.
Bunu üzerine Zorlu "Numune hastanesi de kapanır mı?  diye soruyorum. Karşısındaki alana iki kat otopark yaparsınız otopark sorunu çözülür ve Ne mutlu Türküm Diyene diyerek sözlerimi bitiriyorum.” Dedi.

Daha sonra söz alan CHP Ortahisar Meclis üyesi Turgay Şahin şöyle konuştu;

 " Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. okuduğumuz kadarıyla herkes düşüncelerini özgürce söyleyebilirler. Çok seslilik, yanlış yapılma ihtimalini ortadan kalkar. Burada 4 siyasi parti uyum içerisinde çalışıyoruz. Herkes istediği gibi konuşacak. Burada konu olan vatansa gerisi teferruattır.
Dünyayı saran bir pandemi sürenin 1. yılına geldi. Resmi rakamlarına göre 3,5 milyon vaka olmuş. 5 bine yakın vefat var.  Tablo öyle bir sert gelişmişlik yaptı ki 42 bin vaka ve 200 e yakın ölüm oldu. Vaka başladığında devletimiz radikal tedbirler almıştı. Tüm ibadethaneleri dahi kapatmıştı. Şimdi yetkili ağızlardan değişik uygulamalar var. Sağlık bakanı geçen gün teravih olabilir diyor. Vaka 3 binken camiler kapandı 40 binken teravih .  Apartman yöneticiliği seçimi bile yapılmamalıyken kongreler yapılmamalı.

Cumhurbaşkanı tasarruf yapın derken bakıyoruz Makam odaları makam araçları değiştirme yapıılıyor. 

Ortahisar Belediyesi olarak ne kadar para ve gıda yardımı yaptınız. Bizden yetki istediniz öğrencilere tablet konusunda biz de verdik. Bu tabletler verildi mi ne kadar verildi. Tableti verdiğiniz her yerde internet var mı yada olmayan yerlerde çalışma yaptınız mı?

ZORLU'YA GENÇ'TEN YANIT

CHP'li Zorlu'nun eleştirilerine Başkan Genç açıklamaların ardından yanıt verdi. Genç şöyle konuştu;

Tekrar söylüyorum bu bir eksiklik bu benim sözümdü. Futbol oynama oynanmama konusunda dediniz ama büyükşehirde de belirttim. Ama o saha nizami değil. Yavuz Selim Sahası için bir anı olarak kalsın denildi öyle kaldı ama nizami değil.

Statik olarak taşımadığı için mecburen yıkıldı. Millet parkının altına bir otopark yapıldı. 

Sahilde 1 km boyunda bir sahil oluşturup güzel bir alana kavuşacağız. Gülcemal - Ganita arası bir bant oluşabilir mi orası gündemde. Bizim su parkı projemiz de yapılacak. Daha büyük bir projeyi beklemektense daha küçük olanı yapıp şehrimize kazandırmak önemli. Gülcemal projesi yapılıp şehrimize kazandırılması gereken bir yer.

Havaalanı ile alakalı 2. pist ve yeni havaalanı ile ilgili çalışmalar sürdürülğüyor. Rize de Giresun da bizim bölgenin zenginliğidir. Temel Kotil yapılan diğer havalalanına kadar yüzde 20 bir artış olmuş dedi, yani azalmıyor artıyor.  2700 metre büyük uçaklar için engel katılıyorum size. 3000 metre olmalı bu da takip ettiğimiz projedir.

Haber61 Haber Servisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber