Oltaya Vuranlar 13.04.2023

Oltaya Vuranlar, Trabzon'daki gelişmelerin arka planlarında yaşananları gözler önüne sermeye devam ediyor.

Oltaya Vuranlar 13.04.2023

MÜLAKAT KALDIRILACAK ÖZEL KALEM NE OLACAK?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden seçilirse memur alımlarında uygulanan mülakat sistemini kaldıracağını, KPSS de kim fazla puan alırsa işe onun gireceğini açıkladı. Devlet memuru alımlarında uygulanan mülakat sistemi, bu iktidar döneminde uygulanmaya başlandı. Ve bu sistemle devlet kadrolarına on binlerce partili ve torpilli işe alındı.

Mülakat sisteminin kaldırılması aslında bugünde mümkün, bir kararname ile sistem kaldırılabilir. Cumhurbaşkanımız bu işi ne hikmetse seçim sonrasına bıraktı!

Devlet dairelerinde işe alımlarda mülakat sistemi gibi bir başka alım yöntemi daha var. O da özel kalem müdürlüklerinden yapılan alımlar.

Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı Halil Memiş, ‘Kamuya işe alımların, görevin gerektirdiği zorunluluklar dışında mülakat kaldırarak yazılı sınav sonuçlarına göre yapılması tüm cumhurbaşkanı adaylarının vaadi. Böyle bir düzenleme, kanuni düzenleme gerektirmeyen, yönetmelik değişikliği ile yapılabilir. Bu vaat olmamalıydı! Sistem değişikliği dahi gerektirmeyen bir yönetmelik değişikliğiyle hemen yapılabilecek bir değişiklik için seçimin neden beklendiğini anlamak güç’ . Özel kalem müdürlüğünün istisnai memuriyet olmasının tarihi geçmişi 1974 yılına dayanır ve alım yöntemi sınavsızdır.  Kendine has bir mantığı vardır ve sınırlı sayıda kadrodur. Ancak, ne yazık ki son yıllarda amacından saptırılarak alternatif ve sınavsız memur alımı gibi kullanılmaya başlanmıştır’ dedi.

Özel kalem müdürü olarak sınavsız işe alınan bir yandan, kısa bir süre bu görevde bulunduktan sonra bir başka daireye atanıyor ve yerine yeni eleman alınıyor. Mesela bu yöntemle Trabzon Büyükşehir Belediyesine sınavsız onlarca eleman alındı.

TEMAYÜL YOKLAMASI NEDEN YAPILDI?
AK Parti Trabzon teşkilatlarında uzun bir süre görev yapan bir isim, temayül yoklamalarını gaz alma ve algı yaratma için yapıldığını söyledi.  AK Parti’de ne kadar başaralı hizmet yaparsanız yapı genel başkan ve partide etkili olan siyasi yapının olurunu almadan bir yerlere gelinemeyeceğini iddia eden isim, Milletvekili adaylığı için kamuoyunda bir algı yaratmak için aday adayı sayısının fazla olması planlandı. Ve sonuçta 70-80 kişi başvurdu.  Bu 70-80 kişi içerisinde ilk üçe giren var mı? Yok.  Önceki seçimler öncesinde de aynı işler yapıldı. Diğer partilerde hiç değilse isimleri öne çıkan birkaç kişi arasında genel merkez bir tercih yapıyor.

 HAYDAR REVİ DİREKTEN DÖNMÜŞ!
AK Parti’nin Trabzon’da kavgasız gürültüsüz uzun süre il başkanlığını yapan Haydar Revi’nin hedefi siyasi yaşamını milletvekilliği ile taçlandırmaktı. Revi, aday adayı oldu, Ankara’ya gitti, parti koridorlarında tur attı, görüşmeler yaptı ve Trabzon’a döndü. 6 kişilik aday listesine giremedi.  Haydar Revi’nin, fahri basın danışmanı Ali Savaş, “Haydar Bey direkten döndü. Normal şartlarda ilk üç içerisinde yer almalıydı” dedi.  Haydar Revi, AK Parti’nin ne milli görüş kanadından ne imam hatipli ne de bir tarikat bağlantısı var. Bu şartlarda aday gösterilmesi şansa veya iyi ve hatırı sayılır bir referansçıya kalmıştı!

ŞÜKRÜ KULEYİN’İN İSTANBUL’DA Kİ KARARGÂHI!
İYİ Parti’nin İstanbul 3. Bölge 4 sıra milletvekili adayı Şükrü Kuleyin, bölgede birkaç yerde seçim irtibat bürosu ve bir de ana karargah kuruyor. Yağmur çamur demeden Trabzonspor’u yurt içi ve dışında takip eden ve kongrelerde Divan Genel Kurul Başkanlığı yapan Şükrü Kuleyin’in 4. sırada aday gösterilmesi İstanbul’daki Trabzonsporluları da heyecanlandırdı. Trabzonspor eski yöneticilerinden Nevzat Aydın, twitterda  “Trabzonspor sevdalısı Şükrü Kuleyin, İYİ Parti’den İstanbul 3. Bölgeden 4.sıradan aday olmuş. Yıllardır tanırım, en ufak falsosunu görmedim. Onunla meclis çok daha güzel olur. Yolun açık olsun Şükrü abi” diye paylaşım yaptı. Binlerce takipçisi olan Aydın’ın, paylaşımı büyük ses getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler