Mustafa Yaylalı: "Verilen sözlerin takipçisiyiz"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçoğlu’nun geçtiğimiz günlerde demiryoluyla ilgili açıklamalarının yankısı sürüyor.  

Mustafa Yaylalı: "Verilen sözlerin takipçisiyiz"

Haber61 / Haber Merkezi 

“Demiryolu Türkiye’nin 2025 projeksiyonunu bulabilir. 2023 değil 2025. Şimdi 2017’ye başladık. Sekiz yıllık bir zaman” diyen Başkan Gümrükçoğlu’nun bu sözlerine İnşaat Mühendisleri Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu adına Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, “Verilen sözlerin takipçisiyiz” cevabını verdi.


Başkan Yaylalı şu ifadelerle mesaj verdi;  

İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi olarak, bugüne kadar kentimizle alakalı olarak geliştirilen tüm projelerin yakın takipçisi olduk. Bundan sonra da bu önemli saydığımız görevi yerine getirmeye devam edeceğiz. 
Son haftalarda özellikle “Trabzon – Erzincan Demiryolu Projesi” üzerinde çeşitli spekülasyonlar yapıldığını üzüntü ile takip ediyoruz. Şubemizin de etkin katılımı ve takibi ile ortaya konan ve ciddi mesafe katedilen bu proje ile ilgili olarak güzergah tartışmalarının artık geride kaldığını hatırlatmak istiyoruz.

Bu aşamadan sonra güzergahı tartışmanın projeyi geciktirmekten başka bir işe yaramayacağı açıktır. Özellikle komşu illerimizden güzergaha yönelik tartışma ortamı oluşturma uğraşı, sonuç odaklı olmayan ve bölgenin tamamının geleceğine zarar vereceğini düşündüğümüz bir çabadır. Enerjimizi, birlikte bu projenin hayata geçmesi için harcamak daha anlamlı olacaktır. 

Projenin gerçekleşme süresi için de çok net sözler ve ifadeler hem Trabzon, hem de ülke kamuoyu ile paylaşılmıştır. Ulaştırma Bakanlığı ve Başbakanlığı döneminde Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından projenin 2023 vizyonu içerisinde hayata geçirileceği defalarca dile getirilmiştir. Biz de Trabzon’da bu projelerin takipçisi olacağımızı aynı şekilde ifade etmiştik. 2018, projenin uygulama ihalesi için önemli bir yıl olacaktır. Tamamlanma süresi ise 2023 olarak ifade edilmiştir. 

Ülkemizin ekonomik açıdan içinden geçtiği bu zor döneme rağmen, önemli projelerin hayata geçmesi için çalışmalar hızla sürdürülmektedir. Bu çerçevede Trabzon – Erzincan Demiryolu Projesi'nin 2018’de başlaması ve 2023’te tamamlanması için tüm bürokratik işlemlerin ve siyasi kararların takipçisi olacağımızı, aksayan her aşamayı kamuoyu ile paylaşacağımızı tekrar ifade ediyoruz. Kentimizin tüm paydaşlarının da aynı sorumluluk çerçevesinde takipçi olmalarını bekliyoruz." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler