MHP’den istifa eden meclis üyeleri komisyonlardan düştü

Ortahisar Belediye Meclisi toplantısı yapıldı.

MHP’den istifa eden meclis üyeleri komisyonlardan düştü

Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarının son bileşimi, Başkan Vekili Seyfullah Kınalı Başkanlığında Belediye Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.


MHP’den Denetleme Komisyonu üyeliği bulunan Derviş Köz, gündem dışı söz alarak partisinden istifa etmesinin ardından komisyon üyeliğinin devam edip etmediğini sordu. Bunun üzerine Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, İstanbul’da verilen kararı hatırlatarak, “Bağlı olduğu partiden istifa eden komisyon üyesinden de düştü…" şeklinde konuştu. 

MHP’den bilindiği gibi  meclis üyeleri Ali Sağır, Davut Çakıroğlu ve Derviş Köz istifa etmişti.

MHP grubunda mecliste Ayşe Kabadayı, İsmail İnan, Mahmut Öksüz ve Nihal Ertem kaldı.

MHP’den istifa edenlerin komisyon üyelikleri düşmesinin ardından komisyonlarda tekrar seçimler yapılarak yenilenmesi bekleniyor. 

Plan ve Bütçe Komisyonunda ki maddelerden sonra Kültür, Çevre, Spor ve Turizm Komisyonundan gelen maddeler tartışıldı. İlk olarak Ağrı’nın Eleşkirt İlçesi Trabzon Ortahisar Belediyesi’nin kardeş Belediyesi olması talebi mecliste oy birliği ile kabul edilirken kardeş ilçe Gölcük’ün isminin Trabzon’da bir sokağa verilmesi de müzakere edildi. 

Gölcük’ün isminin, Tabakhane’de kentsel dönüşüm alanında yer alan Cudibey İlköğretim ve Öğretmen Evinin yapılacağı alanda oluşacak caddeye verilmesine karar verildi. Bunun üzerine Başkan Kınalı, “İsim verilen cadde, çok önemli cadde. Trabzon’un en tarihi merkezi. Göbeği.. Kentsel Dönüşüm yeri.. Gölcüğe layık bir yer. İnşaatı bittiği zaman Trabzon’un en önemli yerlerinden biri olacak olan bir merkezdir” dedi. 

Bu karar alındığında Gölcük Belediye Başkan Vekili Nazım Usta da, Gölcük’e Ortahisar’ın isminin verileceğini açıklayarak meclise teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber