Metin Kaya adaylığını açıkladı

Metin Kaya, aday adaylığını polis kontrolü eşliğinde yaptı.

Metin Kaya adaylığını açıkladı

Haber61 Haber Servisi

Trabzon İli Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Kaya, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı aday adaylığını açıklamasını polis kontrolünde gerçekleştirdi.

Polisin salonda olmasıyla ilgili konuşan Kaya “ Ben bu şehirde namaz kılarken bile polisle kılıyorum. Artık bunu komedi haline getirdim, diyorum ki; çiçek saksısız olmaz ben çiçeksem polis de saksı. Onlarla ilgili bir derdim yok. Bizim tek derdimiz, onları bu şekilde şerefsizce üzerimize salanlarla. Onlar bu terbiyesizliğin karşılığını görecekler. Bu terbiyesizliği zamanında liderimiz Tayyip Erdoğan’a da yaptılar. Muhtar bile olamaz dediler cumhurbaşkanı oldu. Darbeyle durdurmaya çalıştılar. İşte şimdi görüyoruz bizim de geleceğimiz garanti Allah’ın izniyle.” dedi. 

Kaya ayrıca şu ifadeleri kullandı;
Bizden rahatsız olan insanlar var. Konuşmamızı istemeyenler hazmedemeyenler var. Her yerde olduğu gibi bu platformda da beni yalnız bırakmadınız. Pandemiye rağmen buraya geldiniz.  İktidarın il başkan aday adayı oluyorum ancak polis tarafından engelleniyorum. Bu ülkede demokratik hakkımı kullanamayacak mıyım. Bugün sessizlerin sesi olabildiysem ne mutlu bize. Bu kadar polisle bize engel olunuyorsa, basına açıklama yapmam engelleniyorsa ki bu devlet eliyle yapılıyorsa diğerlerinin vay haline. Bu konuyu Tayyip Erdoğan’a da duyurulmasını istiyorum.  Burada şahit oldunuz, beni istemeyebilirsiniz ama demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Açılış konuşmamı bile yaptırmadılar. Bu baskı altında AK Parti aday adaylığımı açıklıyorum

Konuşmanın ardından karakola götürülen Kaya'nın konuşmasına neden izin verilmediği ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre; 170 kişilik grupla basın açıklaması yapmak isteyen Kaya'ya  İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun pandemi nedeniyle almış olduğu "kapalı alanda toplantı yapılamaz" kararı tebliğ edildi. Kaya hakkında bu karara uymaması sonucunda polis tarafından adli ve idari işlem yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler