Medikalciler isyan etti; "Bu keyfiyete artık son verin!"

Medicalciler "Dayanacak gücümüz kalmadı"

Medikalciler isyan etti; "Bu keyfiyete artık son verin!"
Haber61/Haber Servisi 
 
Sağlık Bakanlığı Hastaneleri ile döviz artışı ve ödemeler konusunda yaşadıkları sorunları dile getiren medikal sektörünün 5 sivil toplum örgütü temsilcisi, ‘varlık ,yokluk’ sorunu yaşadıklarını yazılı bir ortak deklarasyonla dile getirdiler.
 
ARTED, MASSİAD, ORDER, TÜMDER, SADER yazılı bir metin hazırlayarak şikayetlerini içeren metni de bakanlığa posta yoluyla gönderdiler.
 
Metinde, “Çok uzun zamandır Üniversite ve Sağlık Bakanlığı Hastaneleri’nde alacaklarımızı bize taahhüt edilen sürelerde tahsil edemiyoruz” ifadeleri yer alırken, “Bize ihale şartname ve sözleşmeleri ile taahhüt edilen ödeme vadeleri, Üniversite Hastaneleri için 120-180 gün, S.B. Hastaneleri için ortalama 250 gündür. Üniversite hastanelerinde bu süre 3 yıla kadar çıkmışken bir de buna S.B. hastanelerinin ödemeleri aylarca geciktirmesi eklenmiştir. Sektörün nefes alacak hali kalmamıştır” denildi.
Ayrıca, “Meslektaşlarımızın. Artık varlık nedenlerine aykırı olarak ticari işlerini yapamama noktasına gelmişlerdir. Sektör ödemeler konusunda bu keyfiyeti haketmemektedir.” uyarısı yapılırken bu metne bir destek de Trabzon’dan geldi.
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Medikalciler Grubu Başkanı Onur Sağır, bu konuda sadece medikalcilerin değil hastaların da mağdur edildiğini ifade etti.
 
Sağır, “ Sektörün güvenli olabilmesi için istikrar içinde geleceği planlayabilmesi için yasal ve mevzuat değişikliklerin bir an önce yapılması gerekmektedir” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber